Bejelentette ötödik légiósát, egy korábbi szerb MVP-t a Kecskemét

Idén öt külföldivel vág neki a szezonnak Forray Gábor alakulata. 

A ktekosar.hu közleménye:

Teljessé vált a felnőtt keret azzal, hogy a klub szerződtette Milos Dimic-et. Ugyanakkor a KTE-Duna Aszfalt nevezett az NB I B-s bajnokságba is.

A KTE-Duna Aszfalt keretéből tavaly szezon közben távozott Pongó Martin, az ő helyére akkor nem igazolt új játékost a klub. Az idény végén azonban másik klubba szerződött Pongó Máté (Pécs) és Bernard Thompson (ZTE) is. Az így megüresedett három helyre már érkezett Juan’Ya Green és Mészáros Máté, legutóbb pedig Milos Dimic csatlakozott a kerethez. A KTE-Duna Aszfalt egy évre állapodott meg a 28 esztendős, 195 centiméter magas, 3-2-1-es poszton bevethető Milos Dimic-cel.

Dimic ABA Liga-tapasztalattal rendelkezik, játszott korábban a Radnickiben, a Vrsacban, az Igokeában, Kassán, legutóbb pedig a Borac Cacakot erősítette. 2012-ben a szerb bajnokság MVP-jének választották. Hazája válogatottjával 2011-ben a sencseni Universiadén aranyérmes lett, 2013-ban, Kazanyban bronz, míg a 2013-as Mediterranean Gamesen ezüstéremig jutott.

Ezzel együtt a klub továbbra is tartja magát a stratégiai céljaihoz, a fiatal magyar játékosok neveléséhez és alkalmazásához. Ennek érdekében a KTE-Duna Aszfalt benevezett az NB I B Zöld-csoportjába. A cél egyértelmű: játéklehetőséget biztosítani a tehetséges fiataloknak.

A klub hosszútávú, több évre szóló megállapodást kötött Molnár Dániellel - aki a tavalyi szezonban bizonyította, hogy a legmagasabb szinten is megállja a helyét -, Kucsera Dániellel, Fülöp Bencével, Orgona Gergővel és Blaskovits Balázzsal. Emellett érkezett két 18 éves fiatal, Plézer Gábor Paksról, Gonda Zsombor az MTK-tól igazolt Kecskemétre.

A fiatalok már javában dolgoznak a felkészülési edzéseken, ugyanis az NB I B-s bajnokság szeptember 3. hétvégéjén már elkezdődik.

A felnőttek augusztus 13-án kezdik meg a munkát a 2018-19-es bajnoki idényre. Dimic augusztus 19-én, Green augusztus 30-án érkezik Kecskemétre. Kész a csapat felkészülési programja, amelynek immár hagyományosan a kiskunfélegyházi torna (szeptember 14-15) lesz a fő eseménye, itt a Szeged, a Szabadka és a Temesvár vesz részt a csapatunk mellett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus