Bencze Tamás és Horváth Ákos Jászberényben folytatja

A következő idényben Bencze Tamás irányítja majd a Jászberényi KSE együttesét, Horváth Ákos személyében pedig meghatározó magyar játékost is igazolt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei alakulat - jelentette be a csapat ma délután.
 

A két igazolásról a tutihir.hu számolt be:

A csalódást hozó 2013/2014-es szezont követően a jászberényi csapat vezetése nagy erőket mozgósít, hogy az új szezonban ismét egy jó, ütőképes együttese legyen a Jászság fővárosának. Ennek érdekében szerződtették a vezető edzői posztra Bencze Tamást, aki a szezon során a Falco Szombathelyi KC férfi, majd januártól a HAT Agro-UNI Győr női csapatának volt a mestere.

Bencze Tamás játékosként a zalaegerszegiek színeiben három, míg Kaposváron egy bajnoki címet nyert. Tagja volt az 1999-es Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatottnak. A címeres mezt 137-szer húzta magára. Edzőként 2004-ben a Zala Volán-ZTE női csapatánál dolgozott először. A zalaiakkal 2008-ban Magyar Kupa bronzérmet szerzett. A szegedi női csapat vezetőedzője is volt, s az idei szezonban előbb a Falco Szombathelyi KC-nál, majd januártól a HAT ARGO-UNI Győr csapatánál dolgozott.

A mai napon pedig aláírt a jászberényi klubhoz Horváth Ákos, aki Szegedről, a Naturtex-SZTE Szedeáktól érkezik. A válogatott bedobó elmondta, hogy több érv is szólt amellett, hogy Jászberénybe tegye át a székhelyét.

– Számomra fontos volt Bencze Tamás személye, valamint az is, hogy Jászberényben a második sikeres NB I A-csoportban eltöltött évükhöz hasonló célokat szeretnének elérni. Családom Szolnokon, szüleim Dunakeszin laknak, tehát hozzájuk is közelebb leszek Jászberényben, ahol új kihívások várnak, s ezeknek szeretnék megfelelni. Harminchárom évesen még sok erőt érzek magamban, nem levezetni érkezem új csapatomhoz, hanem azért, hogy a kitűzött célokat elérjük – mondta a szerződését aláíró játékos, aki korábban két magyar bajnoki címet és két Magyar Kupa győzelmet szerzett már, az EuroChallange Kupa legjobb tripladobója is volt, s 2010-ben az év játékosának választották Magyarországon.

Horváth Ákos esetében érdemes megjegyezni, hogy jászberényi rokonai révén kötődése is van városunkhoz. Egyébként sem érzi majd idegennek magát, mert olyan csapattársai lesznek, akiket jól ismer. Ez derült ki a szerződés aláírását követően, amikor Nagy József, a JKSE elnöke elmondta, hogy Horváth Ákosnak egyelőre három biztos csapattársa van Jászberényben, hiszen Soós Gábor és Szögi Ádám már aláírta a következő szezonra érvényes szerződését, míg Nebojsa Dukicsnak élő szerződése van a jászberényiekkel. A játékoskeret kialakításán folyamatosan dolgoznak a Jászberénynél, s a közeljövőben újabb szerződések aláírását jelenthetik majd be.

 

Forrás - tutihir.hu, Szántai Tibor
Foto - tutihir.hu
Slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus