Bencze Zoltán visszavonul

A KTE harminchárom esztendős centere nem önszántából, hanem egészségügyi okok miatt hagy fel az aktív kosárlabdázással. Nézzük, milyen pályafutás áll az egykoron óriási reményekkel induló center mögött!

Győrben ismerkedett meg a sportág szépségeivel, majd viszonylag későn, tizenhét évesen kezdett el komolyabban kosárlabdázni. Győrből Székesfehérvárra, onnan Pécsre, majd végül Kecskemétre került. Az Albánál nyolc, Pécsett egy, míg a Hírös városiaknál öt szezont húzott le. Megjárta Amerikát is, a Chicago Bullsnál és a Philadelphia Sixersnél is belekóstolhatott az NBA Summer League-be, viszont a 2003-ban elszenvedett szemsérülése, úgymond megtörte karrierjét, és kénytelen volt Magyarországon maradni.

Elmondása szerint - visszautalva az előző mondatra – ezt a döntést is a rossz szeme miatt kellett meghozni, orvosával erre a közös megegyezésre jutottak. Több alkalommal ölthette magára a címeres mezt, 347-szer lépett pályára „A” csoportos mérkőzésen, melyeken 2295 pontot szerzett. Jelenlegi csapatában 112-szer örvendeztette a közönséget (ebben nincs benne a B-liga és a kupa), és 627 egységet termelt. „Zé” búcsúmérkőzése a holnapi, KTE-Duna Aszfalt-Kaposvári KK párharc második meccse lesz.

Fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus