Bennet Davis válogatottbeli sikere

Az elmúlt idényben a Kaposvári KK-val a magyar bajnokságban negyedik helyen végző Bennet Davis a bahamai válogatottal megnyerte a karibi térség viadalát.

A 2013/14-es idényt a Kaposvári KK-nál befejező, korábban Körmenden és Nyíregyházán is megforduló Bennet Davis hazája válogatottjával, Bahamával a nyáron a CBC-n, azaz a FIBA által a karibi térség országainak rendezett bajnokságon szerepelt.

A tornára július első hetében került sor az Amerikai Virgin-szigeteken, ahol a bahamai válogatott egészen a döntőig menetelt. A csoportkör nyitómeccsén 84-53-ra verték St. Vincent és a Grenadine-szigetek válogatottját, Davis csapata legjobbjának bizonyult 12 ponttal, 7 lepattanóval és 1 blokkal. A folytatásban aztán jókora pofonba szaladtak bele, hiszen Antigua 90-68-ra legyőzte őket, ám a mindent eldöntő harmadik csoportmeccsen nagy csatában 77-71-re megverték Kubát.

Az elődöntőben aztán a Brit Virgin-szigetek volt az ellenfelük, akiket magabiztosan 84-65-re vertek. A tegnapi fináléban ismét Kuba volt következett és 75-64-re győzve megnyerték a sorozatot. Bennet Davis a döntőben a padról beszállva 2 pontig, 7 lepattanóig és 2-2 blokkig és labdaszerzésig jutott. A sorozat végén a torna legjobb lepattanózói között zárt.

Az első helyezés azt jelenti Bahama válogatottjának, hogy kiharcolták a részvételt a 2014-es Centrobasketen (Mexikó és Közép-Amerika valamint a Karibi-térség legjobbjainak rendezett "kontinensviadal"). A bahamai válogatott az eddig 23 viadalból mindössze hatra jutott ki 1965 óta, legjobb helyezésük négyszer is az 5. hely volt, így az idei kvalifikáció remek eredmény.

A 2014-es bajnokságot Mexikóban rendezik majd augusztus első felében. A Centrobasket első három helyezettje kijut a 2015-ös FIBA Americas tornára, hol már a teljes amerikai kontinens legjobbjai, köztük az Egyesült Államok vesznek részt.

Fotó (slide): delfinek.hu
Fotó: fibaamericas.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus