Bolgár válogatott bedobó a Szedeáknál

A múlt héten igazolt Nenad Sulivoc és Marko Boltic után újabb játékost szerződtetett a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese - Ivan Lilovval kész a szegediek külföldi kontingense.

Sulovic leigazolásáról külön is beszámoltunk, mellette szerződtette a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese múlt hét csütörtökön Marko Bolticot is (közben Milan Majsztorovics távozott a csapattól próbajátéka lejárta után), ahogy arról a szegedma.hu beszámolt:

Igaznak bizonyultak a eurobasket.com értesülései, mi szerint a szegediek kerete a 31 éves Nenad Sulovic-al (nyitóképünkön fehérben) bővül. A 31 éves, 202 centis center az előző szezont Romániában, a CS Dinamo Bucuresti színeiben töltötte. 36 meccsen átlagban 12.3 pontot dobott, 7.8 lepattanót szedett le, 3.6 gólpasszt osztott ki, valamint 1.2 labdaszerzést átlagolt. Mellette szintén Nikola Lazic keretét erősíti a következő szezonban a 29 éves szerb irányító, Marko Boltic. A 193 centi magas játékos az előző idényt a macedón Karpos Sokoliban töltötte, ahol 28 mérkőzés alatt átlagban 26.2 pontot szerzett, 5.4 lepattanót és 4.1 gólpasszt átlagolt.

Melletük egy próbázót is tesztel a szakmai stáb a Félegyházi Pékség Kupán: a A 24 éves szerb, hármas poszton bevethető Luka Igrutinovic az előző idényben a cseh NH Ostravában játszott, ahol 22 mérkőzés alatt átlagban 31 percet töltött a pályán, ezek alatt 17.5 pontot, 4.8 lepattanót és 2.7 gólpasszt átlagot, 2011-ben pedig tagja volt annak a szerb U19-es válogatottnak, amelyik döntőbe jutott a világbajnokságon, valamint tavaly megválasztották a legjobb nem amerikai külföldi játékosnak a cseh pontvadászatban.

További változás, hogy nem lesz a szegediek keretének tagja a center, Milan Majstorovic, a játékossal próbaidejének lejártát követően nem kötött szerződést a Szedeák.
 

A mai napon a hétvégén próbajátékon résztvevő Luka Igrutinovic helyett megállapodtak Ivan Lilovval, amelyről szintén a szegedma.hu tájékoztatta az érdeklődőket:

Megvan a Naturtex-SZTE-Szedeák negyedik légiósa: a klub a 28 éves bolgár Ivan Lilovval kötött megállapodást.

A 194 centi magas, 88 kg-os bedobó legutóbb az olasz Serie A2-es bajnokságban szereplő Latina Basketben játszott, ahol három meccsen lépett pályára, ezek alatt 12.3 pontot, 3.3 lepattanót és 2 assziszott átlagolt. Ezt követően a BLS Chietiben játszott, ahol húsz meccs alatt 15.7 pontot, 3.8 lepattanót és 2.4 asszisztot átlagolt.

A pályafutása korábbi szakaszában Román Kupát is nyert játékos 2009 óta rendszeresen szerepet kap a bolgár válogatottban is, korábban megfordult Törökországban, Macedóniában és Romániában is, hazája csapatai mellett.

Ivan Lilov a szegedi klub negyedik légiósa, így a korábban igazolt Marko Boltic-Nenad Sulovic kettős, valamint a klubnál csapatkapitányi tisztséget is betöltő Andrija Ciric mellett ő teszi teljessé a külföldi kontingenst Nikola Lazic csapatában.

Ivan Lilov szerződtetésével az is eldőlt, hogy nem lesz a klub játékosa a Félegyházi Pékség Kupán próbajátékon szerepelt Luka Igrutinovic.
 

Forrás, Foto, Slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus