Borisz Maljkovics a KTE-Duna Aszfalt új vezetőedzője

A korábban Szolnokon kosarazó Borisz Maljkovics lett a KTE-Duna Aszfalt csapatának új vezetőedzője.

A ktekosar.com beszámolója:

A klub vezetősége olyan szakembert keresett Stojan Ivkovic utódaként, aki munkájával tovább tudja vinni az elmúlt években Kecskeméten kialakult kosárlabda filozófiát – a választás Boris Maljkovic-ra esett.

Ami biztos: Stojan Ivkovic a jelenlegi magyar kosárlabdában pótolhatatlan. Éppen ezért a klub nem az ő helyettesét kereste, hanem olyan szakembert, akit be lehet illeszteni az itt működő klubmodellbe – a feladathoz keresett az itteni igényeknek és lehetőségeknek megfelelő személyt.

Jogos igény volt, hogy maradjon meg a klub filozófiája, maradjanak meg azok az alapvető értékek, amelyek a KTE-Duna Aszfalt legfontosabb jellemzői: sok fiatal játékos; markáns, felismerhető csapatjáték; szerény, de hatékony gazdálkodás; szerethető, harcos, szimpatikus társaság, kézzelfogható jövőkép. Fontos volt, hogy „egészséges munkamániás” szakembert sikerüljön találni, aki a feladat elvégzése kapcsán tökéletesen motivált. Ezzel együtt pedig ne csak a saját karrierje legyen fontos számára, építse a klub jövőjét is.

Boris Maljkovic legutóbb a PEAC-Pécs női csapatának volt másodedzője (Maljkovic menedzsere az egykori kecskeméti legenda, Bojan Lapov). A 46 éves (1969. április 13-án született), szerb-magyar kettős állampolgárságú szakember játékosként került Magyarországra, 1995-ben a Paks igazolta le a Vojvodinától. A magyar bajnokságban szerepelt a Debrecen, a Szolnok, a MAFC és a Nyíregyháza mezében.

Edzői munkáját Szentendrén kezdte, ahol meghatározó szerepe volt abban, hogy felépüljön egy komoly utánpótlás egyesület. Emellett edzőként is dolgozott a szentendrei klubban. 2008-ban egy évre az NB I B-s Salgótarján felnőtt csapatának edzője lett, a második helyre vezette az együttest. A szentendrei évek után 2014-ben a PEAC-Pécs kereste meg, itt lett másodedző a hölgyeknél Zeljko Dokic mellett, és ő irányította a bajnoki ezüstéremig jutott junior csapatot is.

Maljkovic játékosként egyszer Magyar Kupát nyert és egyszer bajnoki ezüstérmes lett – ezzel az eredménysorral biztosan illik a kecskeméti közegbe…

– Nagy kihívás Stojan után átvenni a kecskeméti csapatot – mondta az új edző. – Mindenképpen folytatni kell azt a munkát, ami évek óta tart, és meg kell próbálni legalább közelíteni ahhoz a kiugró eredményhez, amit a csapat idén elért. Nem lesz könnyű, mert mindenhol erősítenek, nagy lesz a harc a nyolcba jutásért, de azért vállaltam a megbízatást, mert hiszek magamban, és hiszek abban, hogy sikerülhet.

– A pécsi klubja bejelentette, hogy nem marad Pécsen a PEAC-Pécs vezetőedzője. Nem volt arról szó, hogy önt kérik fel a szakmai munka irányítására?

– Volt, de amikor felkértek, akkorra megállapodtam a kecskeméti vezetőkkel. Nagyon fontos döntésnek tartom, hogy itt lehetek.

– Mit tud a kecskeméti csapatról, a játékoskeret tagjairól?

– Már egy ideje figyelem a csapatot, szerintem sok szempontból passzol az én filozófiámhoz. Jó fizikai állapot, gyorsaság, jó védekezés – erre lehet építeni. Bízom abban, hogy gyorsan összehangolódunk, és képesek leszünk komoly csapatot alkotni Kecskeméten. Tudom, a szurkolók kíváncsian várják, hogy milyen lesz az élet Stojan után, remélem, hogy sikerül jó úton tartani a kecskeméti kosárlabdát.

Boris Maljkovic családja Budapesten él, egy lánya van, aki ott tanul. A klub (mindkét fél számára megfelelő garanciák mellett) 1 plusz 1 évre szóló szerződést kötött a szakemberrel. Segítője Forray Gábor és Goran Miljkovic lesz majd. A közös munka hivatalosan július 15-én kezdődik, de természetesen ezt megelőzően is zajlanak az egyeztetések a következő szezon előkészítéséről.

Az edző hivatalos bemutatása a jövő héten lesz Kecskeméten.

Foto, Slide - peacpecs.hu
Forrás - ktekosar.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus