Bosnyák válogatottat igazolt a Sopron

Az idei Eb-n is szereplő, bosnyák válogatott Edin Bavcic a Sopron KC új magasembere.

A csapat hivatalos honlapja, az sakc.hu jelentette be az igazolást:

"Neves kosarast, a jelenleg is zajló Európa-bajnokságot is megjárt, négyes és ötös poszton egyaránt bevethető játékost szerződtetett klubunk.

Legújabb játékosunk, Edin Bavcic bosnyák nemzetiségű, 31 éves, 209 centi magas, és a négyes, valamint az ötös poszton egyaránt bevethető, ő garantált szerződéssel érkezik csapatunkhoz.

A bosnyák kosaras nagy vándor, olyan neves európai csapatokban is játszott korábban, mint a szlovén Olimpija Ljubljana, a görög Arisz Szaloniki, vagy a francia Limoges. Emellett megfordult még az ukrán Himik Juzsnij, az olasz Brindisi és a német Köln csapataiban is.

Legutóbb a koszovói Sigal Pristina csapatában kosarazott, amelyben amellett, hogy bajnok lett, együttesével a Balkán Ligát is megnyerte. A ligában koszovói együttesek mellett albán, ciprusi, bolgár, román, macedón és montenegrói csapatok is szerepeltek."

Bavcicot egyébként 2006-ban, a draft második körének 56. helyén draftolta a Toronto Raptors, de soha nem lépett pályára az NBA-ben - valószínűleg már nem is fog. 2011-ben a New Orleans Hornetshez, 2014 januárjában a Brooklyn Netshez, tavaly nyáron pedig a Cleveland Cavalierhez került játékjoga.

Az idei Eb-n 5 meccsen lépett pályára, ezalatt 14.4 percet, 1.4 pontot, 2.8 pattanót és 0.6 gólpasszt átlagolt. Emlékezhetnek rá a magyarok, a 2011-es Eb selejtezőinél ugyanis egy csoportban voltunk a bosnyákokkal (a britekkel, az ukránokkal és a macedónokkal karöltve) - akkor jóval nagyobb szerepe volt, hiszen 10.1 pontot és 5.9 pattanót átlagolt abban a sorozatban.

Bavcic klubcsapataiban nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező, hasznos palánk alatti kosaras, hiszen már a 2007-es Eb selejtezőjében is válogatott volt és játszott a görög, a francia és a német élvonalban is többek között.

Forrás - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus