Bővítés előtt a Körmend otthona!

A szezon végén nekilátnak a sokat látott körmendi csarnok bővítésének. A munkálatokhoz társasági adóra benyújtott pályázaton 515 millió Forintot nyert a klub, az önrészhez pedig további 225 millió Forint érkezik.

A hírről az egyesület sajtótájékoztatóján V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Bebes István, Körmend polgármestere és Zsebe Ferenc, a klub ügyvezetője számolt be.

Elhangzott, hogy a fejlesztéshez szükséges 225 millió forintnyi önrészt a kormány biztosítja. A csarnok a bővítést követően 2000 ülőhelyet biztosít majd a nézőtéren, ami feltétele a nemzetközi porondon való szereplésnek. Igaz, hogy a klub eddig is részese volt ilyen megmérettetéseknek, de mindez csak kompromisszumok árán volt elérhető. De igaz ez a hazai bajnokságra is. A klub ez irányú gondjai a jövő szezontól megszűnhetnek.

A fejlesztés két ütemben valósul meg. A csarnok alapterületének bővítése már a nyáron megtörténik, ugyanakkor egy évvel később a régi bejárat felőli oldalon bővítik az épületet. Az új részben büfé és új jegypénztár is helyet kap, de kialakítanak egy rekreációs szobát is a sportolók számára.

Bár a csarnok falát a nyáron a Kossuth Lajos utca vonaláig kitolják, mégsem lesz gond a parkolással ezt követően, mert a térségben 260 darab személygépkocsi parkolóhely mellett hat mozgássérült parkolót alakítanak ki és hét autóbusznak is lesz helye megállni, de lesznek kerékpártárolók is.

Az építkezés jogerős építési engedélye már megvan, a pontos részleteket még ezt követően dolgozzák ki, számos igény figyelembevételével.

Fotó - kormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus