Bradford Burgess az Alba első légiósa

Az előző idény második felében a Falcónál játszó Bradford Burgess a TLI-Alba Fehérvár első igazolt légiósa a következő idényre. 

Az albakosar.hu beszámolója:

A közelmúltban Tóth Péter meghosszabbította szerződését, érkezett Keller Ákos és Joel Nshimba, valamint immár megvan az első légiósa is az Alba Fehérvárnak. A tavasszal a Falco együttesét erősítő, 3-as poszton használható Bradford Burgess kötelezte el magát Fehérvárra.

A legutóbbi szezont az amerikai bedobó az osztrák bajnok Güssing Knights csapatánál kezdte, majd a klub anyagi gondjai miatt, februárban Vasba igazolt. A sógoroknál meccsenként 24 percet volt a parketten, 11,3 pontot átlagolt és 4,9 lepattanót szerzett. Szombathelyi időszakában komolyabb feladatok hárultak rá, átlagosan 32,6 percet töltött a pályán, 15,4 pontot szorgoskodott össze. A közeli dobásokat 64 százalékos biztonsággal helyezte a gyűrűbe, középtávolról 45, távolról pedig 39 százalékkal szórt. A 26 éves, 198 cm magas, 102 kg súlyú kosaras Virginiában született, egyetemi tanulmányait a VCU University-n végezte. Vannak európai tapasztalatai bőven, lévén Ausztria előtt szerepelt két évet Belgiumban, a Leuven Bears együttesében, egyet pedig Olaszországban, az Orlandina Basketnél.

Csapatunk vezetőedzője, Dzunic Branislav szorgalmazta szerződtetését. Szerinte az amerikai sportoló komoly segítségünk lesz a következő szezonban.

- Burgess elsősorban csapatjátékos, univerzálisnak mondható. Támadásban több poszton használható, valamint védekezésben is hasznos. A külső dobásokban különösen erős, erre pedig nagy szükségünk lesz jövőre. A szerződése alapján augusztus 15-én már velünk kezdi meg a nyári felkészülést. További, külföldi játékosokkal is tárgyalunk, komoly céljaink vannak a 2016-17-es idényben is - mondta vezetőedzőnk.

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus