Brandon Taylor az Alba új irányítója

Brandon Taylor a TLI-Alba Fehérvár új irányítója - a 22 éves amerikai a Utah egyetemről érkezik Magyarországra.

Az albakosar.hu beszámolója:

Újabb légióssal gyarapodott a bajnoki ezüstérmes együttes játékoskerete, az 1994. januárjában, Los Angelesben született irányító, Brandon Taylor is elkötelezte magát a TLI-Albához. A 180 centiméterre nőtt kosaras az utóbbi négy esztendő során a Utah Utes együttesében szerepelt az egyetemi bajnokságban. A legutóbbi idényében 33 percet töltött a parketten, 9,7 pontot átlagolt, az előző két szezonban 10,6 pont fűződött a nevéhez.

- Tipikus irányító, aki reményeink szerint csapatunk vezére lesz. Gyors, jó kezű játékos, akinek nincs szüksége sok labdára. Tehát nem önző, nem ő akar mindent megoldani, a csapat érdekeit tartja szem előtt. Egyetemi csapatának egyértelműen kulcsembere, első számú irányítója volt. Augusztus 22-én érkezik Fehérvárra, s kapcsolódik a felkészülésbe - közölte Simon Balázs sportigazgató.

Vezetőedzőnk, Dzunic Branislav elmondta, sokat vár az új játékostól. A lehetőségek szerint a vezetők a tengerentúlról igyekeztek fiatal irányítót szerződtetni, a szakvezető szerint Taylor hasznára lesz az ismét bajnoki döntőbe készülő együttesnek.

- A csapatával a konferencia második helyén végzett, erős gárdában tudott meghatározó játékossá válni az NCAA-ben. Az általunk szerzett információk és a látott videók alapján stabil, megbízható játékos, aki jól védekezik és ugyanígy támad. Mozgatja a csapatot és elég ponterős is. Újonc lesz Európában, bízom abban, hogy zökkenőmentes lesz a beilleszkedése. 

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus