Brane Savic és Nagy Krisztián is újra NYKK-mezben!

A nyíregyházi Városi Stadion tanácstermében megtartotta szezon eleji sajtótájékozatóját a Marso-Nyíregyháza KK csapata, amely megkezdi felkészülését a 2014/2015-ös szezonra.

A helyszín jó indokokkal volt a stadion tanácstermében, hiszen jelenleg is folynak a Bujtosi Sportcsarnok külső felújítási munkálatai, amelyek várhatóan szeptember végén befejeződnek. A Marso-Nyíregyháza KK ügyvezetője, Makrai László rögtön egy jó hírrel kezdte a sajtótájékoztatót, miszerint egy három éves megállapodás született a klub, és a NYÍRSULI Nonprofit Kft. között, amely a nyírségi kosárlabdacsapat fő utánpótlás bázisának számít. Kósa Árpád, a NYÍRSULI Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Makrai László kiemelte, évek óta tartó jó kapcsolat az övék. A klub a közeljövőben több hasonló jellegű megállapodás létrehozását is tervezi más városi és megyebeli utánpótlás nevelő sportszervezettel.

Ami a csapatot illeti, a Marso-Nyíregyháza KK augusztus 5.-én kezdi meg felkészülését a 2014/2015-ös szezonra, amelynek első fordulóját várhatóan október 11.-én lesz. Ami örömet jelenthet a szurkolóknak, hogy a klub további két évre szerződtette vezetőedzői posztra az előző szezon második felében láthatóan jó munkát végző Sitku Ernőt, és segítőjét, Siska Jánost. Az ő feladatuk lesz tehát, hogy az újjáalakult csapattal minél magasabb célokért küzdjenek. Sitku Ernő elmondta, bízik abban, hogy nem fordul még egyszer olyan a csapattal, ami az előző idényben, és szeretné, ha a magyar játékosok is többet tennének majd hozzá a következő szezonban, mint tették azt 2013.-2014.-ben. Egy ismert kosárlabdával foglalkozó szakportál szezon végi felmérése ugyanis kimutatta, hogy a nyírségi légiósok kiemelkedő statisztikai adatokkal bírtak, amellyel a közvetlen élbolyhoz tartoztak, ám a magyar játékosok teljesítménye sok kívánnivalót hagyott maga után.

Makrai László az érkező játékosokról is szólt néhány szót. A 2014/2015-ös szezonra már biztos csapattagnak számít, a magyar állampolgárnak számító, és Nyíregyházán élő Savic Brane, aki régi új játékosként tér vissza Nyíregyházára Jászberényből. További érkező még, a 2 év után hazatérő, saját nevelésű játékosunk, Nagy Krisztián is, aki alap pillére volt, a Csirke Ferenc által irányított pécsi csapatnak, és több, fontos megmozdulása is győzelmet, győzelmeket jelentett a szezonban. Lajsz Gergely Tiszaújvárosból teszi át székhelyét Nyíregyházára. A 22 éves, 204 centi magas, 4-es és 5-ös poszton is bevethető játékos már megmutatta magát nyíregyházi utánpótlás U 23-as mérkőzéseken. A nyíregyházi csapat korosztályos országos döntőbe jutását 20 pont 10 lepattanó körüli átlagokkal segítette. Az ő feladata lesz a center poszt tehermentesítése a rábízott percekben. Folynak a tárgyalások a csapat előző szezonbéli csapatkapitányával, Matija Posciccal, aki sokszor a hátán vitte csapatot, ám döntés csak a későbbiekben várható. Három légióssal szeretne nekivágni a csapat a következő idénynek, a kiszemeltek már megvannak, de döntés az ő esetükben is csak később várható. És természetesen a saját nevelésű, országos döntőbe jutott kiváló utánpótlás játékosainkkal is megszületett a megállapodás, így tehát a következő évben is nyíregyházi mezben láthatjuk majd Czura Attilát, Varga Mártont, Molnár Marcellt, Kósa Tamást, és Skorczov Gergőt is.

Ami a felkészülési programot illeti, a csapat két mérkőzést is játszik majd a román bajnokságban ezüstérmet szerző Marosvásárhely csapatával szeptember első hetében. Ezt követően Szlovákiában egy három napos tornán vesz részt csapatunk, a Svit vendégeként szeptember 11-12-13.-án. Ezt követően egy mérkőzés várható a Jászberény csapatával. Majd ismét útra kel csapatunk és szeptember 20.-án Nagyvárdon vendégszerepelnek Sitku Ernőék. Ezt követi majd a hazai rendezésű torna Nyíregyházán szeptember 25-26-27.-én, amely után még az Alba Fehérvár gárdájával is összemérik erejüket a nyírségiek. Ezzel lesz teljes a felkészülési program, amely után kezdetét veszi a 2014/2015-ös bajnoki idény.

Forrás, fotó: Lengyel Bence - nykk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus