Cameron Forte az ASE új légiósa

A hármas és négyes poszton is bevethető Cameron Forte az Atomerőmű SE együttesénél kezdi meg profi karrierjét.

A kosarlabda.ase.hu tudósítása az új játékosról:

A hármas és négyes poszton egyaránt bevethető Cameron Forte a Portland St. Egyetemről érkezik, ahol végzősként 19.1 pontot és 9.3 lepattanót átlagolt.

Mint arról már korábban beszámoltunk, és a csat összetételéből várható is volt, a szakmai vezetés egy hármas-négyes, illetve egy négyes-ötös poszton bevethető játékos igazolását tervezi a szezon előtt. Előbbi pozíció sorsa el is dőlt, a 23 éves 201 centis, 100 kilós Cameron Forte lett a befutó. Forte igazi kosaras családból származik, szülei mindketten játszottak az egyetemi bajnokságban, így egyértelmű volt, hogy milyen sportágat választ majd. A remekül sikerült középiskolás évek után (36 pontos átlag és két éven át All-Arizona First Team ) a Texas Tech, majd a Georgia egyetem csapataiban játszott, ám egyik helyen sem sikerült igazán otthonra találnia. Nem úgy Portlandben, ahol időközben középiskolai vezetőedzője lett az egyetem segédedzője, az ő hívására pedig egy ötödik egyetemi szezon erejéig oda szerződött Forte.

Itt végre megtalálta a számításait, a csapat húzóembereként szűk harminc perc alatt 19.1 pontot, 9.3 lepattanót, 2.6 gólpasszt és 1 labdaszerzést átlagolt, aminek köszönhetően a konferencia második ötösébe is bekerült. Személyében egy keményen és megalkuvást nem tűrőn játszó, remek atletikus képességekkel megáldott játékos érkezik hozzánk, aki magasságához képest kiemelkedő labdakezeléssel bír, amit akár felállt védelem elleni játék, akár indítások esetén is remekül kamatoztat. Kiválóan érti a játékot, rendre megtalálja a jobb helyzetben lévő társakat, amit 2.6 gólpassza is bizonyít.

Cameron Forte egy évre kötelezte el magát hozzánk, ezzel pedig már csak egy hely kiadó keretben, melyet mint azt már korábban említettük, várhatóan egy négyes-ötös poszton szereplő játékos fog betölteni. Jelöltek már vannak, remélhetőleg minél előbb be tudunk számolni a fejleményekről.

Forrás - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus