Célunk az Eb-re való kijutás

Szerdán Kecskeméten, a Sheraton Hotelben megtartotta a felnőtt férfi válogatott első sajtótájékoztatóját. Az eseményen Szalay Ferenc, Horváth Péter, Sztojan Ivkovics, Hanga Ádám és Vojvoda Dávid volt jelen - Hanga tisztázta a korábbi találgatásokat, hogy miért nem volt ott a válogatottnál, Vojvoda szerint pedig egyértelműen az Eb-re való kijutás a célunk.

 

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd rögtön bele is vágott a lényegbe. Elmondás szerint először a válogatottnak kell maradandót alkotnia, mert amíg ez nem következik be, addig nem lehet egyről a kettőre lépni. Ehhez minden körülmény biztosítva van, Kecskemét nagyszerűen szolgálja a csapat felkészülését. Szalay kiemelte, hogy nagy örömre ad okot az, hogy mindenki elfogadta a meghívást, még az is itt van, aki tudja, hogy a szűkített keretnek nem lesz a tagja.

Horvát Péter csapatvezető szerint a négyéves munka egy nagyon fontos állomásához érkeztünk, mert reális esély van a kijutásra. A játékosok megtiszteltetésnek veszik, hogy itt lehetnek, mindenki örömmel jött. A társaság ugyanaz, mint négy éve, Sztojan Ivkovics felé pedig maximális a szövetség bizalma.

Sztojan Ivkovics vette át a szót, aki kiemelte, hogy példálózhatnak nyugodtan Pero Antics nevével, számára akkor is ezek a srácok a legjobbak a világon. Hangáról azt mondta, hogy ő nem számít újoncnak, hiszen négy éve tagja a keretnek. Arra is kitért a szövetségi kapitány, hogy szerettek volna egy hazai rendezésű rangos tornát megszervezni, ám a meginvitált csapatoknak már volt programjuk a felkészülésre.

Hanga Ádám is szerette volna tisztázni az elmúlt éveket. Elmondta, hogy volt sok találgatás, miszerint Sztojan Ivkoviccsal vagy Szalay Ferenccel személyes konfliktusai voltak, ezért nem jött – erről viszont szó sincs. Az első két évben sérülések hátráltatták, tavaly volt csupán az, hogy saját döntésre nem jött, mert csak felkészülési mérkőzések voltak, ő pedig az egyéni képzésre szerette volna fektetni a hangsúlyt. Kitért arra is, hogy klubszinten a tavalyi szezonban beteljesült egy nagy álma, Euroliga Final Fourban szerepelhetett, most a válogatottal szeretne hasonló szereplést produkálni.

Vojvoda Dávid kristálytisztán kimondta, hogy nem lehet más célunk, mint kijutni az Eb-re, hiszen most reális esélyünk van erre. Jók az ellenfelek is, de mi is jók vagyunk, meg kell ragadni a lehetőséget.

A csapat Kecskeméten edz péntekig, majd egy kétnapos pihenő után folytatódik a munka.
 

Foto, Slide - 24.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus