Chris Allen érkezik próbajátékra az ASE-hoz

A tegnapi Chris Dunn-igazolás után ma Chris Allen próbajátékát jelentette be a paksi Atomerőmű SE együttese.

A csapat hivatalos honlapja, a kosarlabda.ase.hu számolt be az új szerzeményről:

A 27 éves, 190 centi magas, 93 kilós játékos a középiskola után a Michigan State Egyetemen folytatta pályafutását, amelynek színeiben 2009-ben döntőig, 2010-ben pedig a legjobb négyig jutott. Utolsó évben már az Iowa State Egyetemen szerepelt, amellyel a szintén eljutott a rájátszásig, akkor a legjobb 32 között a Kentucky Egyetem jelentette a végállomást.

Utolsó egyetemi évének legszebb megmozdulásai:

Egyetemi karrierje után Izraelben kezdte meg profi karrierjét, ám a történet nem nyúlott túl hosszúra. Az eurobasket.com információi szerint ugyanis ottléte alatt az övével szomszédos házba csapódott be egy rakéta, amely esemény hatására úgy döntött, ennyi elég volt neki a kalandból.

A következő szezonban a D-Ligában pattogtatott, ahol két év alatt nagyjából 10-12 pont körüli átlagot hozva riogatta az Iowa és a Sixout Falls csapatának ellenfeleit, elsősorban a triplavonalon túlról. Személyében egy igazi mesterlövész került a csapathoz, aki szinte bárhonnan képes betalálni, és nem is fél ráemelni a dobást. Betörésekkel is előszeretettel operál, egy leütés után eldobott középtávolijaival sok kellemes percet szerzett aktuális csapata szurkolóinak.

Allen várhatóan csütörtökön érkezik Paksra és kapcsolódik be a felkészülésbe. A próbajátéka jövő hét végéig szól, a Pécs elleni hazai felkészülési mérkőzést követően kell dönteni a szerződtetéséről.

Végezetül most jöjjön pár idei D-Liga meccsének személyre szabott összefoglalója:

Forrás - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus