Chris Horton az Alba második légiósa

A 23 éves, amerikai Chris Horton az Alba Fehérvár második légiósa a következő idényre.

Az albakosar.hu beszámolója:

Az irányító, Kasey Hill két hete aláírta szerződését, klubunk vezetői pedig megállapodtak az amerikai centerrel, Chris Hortonnal is. A 23 esztendős kosaras 1994. június 29-én született Georgia állam Decatur városában, egyetemi tanulmányait az Austin Peay nevű intézményben folytatta. Ez egy kisebb egyetem, a hírek szerint Horton volt az együttes legjobb játékosa.

Az elmúlt szezont a G-League-ben érdekelt – korábban D-League – Grand Rapids Drive csapatában töltötte. Átlagban 18 percet volt parketten, 6,5 pontot termelt, hat lepattanót szerzett és általában egyszer blokkolt meccsenként. A 203 centiméterre nőtt, 102 kg súlyú kosarasra 5-ös poszton számít Dzunic Branislav vezetőedző. Horton tavaly nyáron a Miami Heat gárdájában szerepelt az Orlandóban és Las Vegasban bonyolított NBA nyári ligában. A remények szerint együttesünk hasznos tagja lesz, két, hazai kulcsemberünket, Lóránt Pétert és Keller Ákost segíti és tehermentesíti a palánk alatt.

- Horton a posztjához képest nem túl magas, azonban atletikus, jól lepattanózó és jól védekező kosaras, aki reményeink szerint támadásban is hasznos lesz. Bízom abban, hogy jól illeszkedik majd a szerkezetünkbe - közölte Dzunic Branislav vezetőedzőnk.


Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus