Csütörtökön érkezik az Alba új légiósa

Tristan Spurlock hármas-négyes poszton bevethető, szombaton már pályára is lép - Chery szerint csak a győzelem lehet a cél. 

"Ismerkedem az új csapatommal, tetszenek a körülmények" - mondta edzés után Kenny Chery. "A neveket persze még nem tudom pontosan, de mostantól keményen dolgozom azért, hogy minél előbb összeszokjunk a csapattal. Jó utam volt, nem vagyok fáradt és vártam már a munkát. Igaz, ez lesz az első európai évem, de az itteni stílust is ismerem valemennyire. Az amerikai kosárlabda igazi erőjáték, itt sokkal többet kell használni a fejet, hangsúlyosabb a csapatjáték. Nem lehet más célom, mint nyerni, sok meccset a bajnokságban, a táblának mindig a mi győzelmünket kell mutatnia" - adott optimista programot az új irányító.

Közben a klub vezetése bejelentette, hogy a következő légiós az amerikai Tristan Spurlock lehet. Igaz, a 204 centi magas, 4-es és 3-as poszton is szereplő kosaras egyelőre próbajátékra érkezik, aminek megvan az oka. "Spurlock legutóbb Puerto Ricóban szerepelt, előtte megfordult a D-League-ben is, az egyeteme pedig a Central Florida University volt. Két hétig teszteljük. Nem biztos, hogy meghatározó képességű játékos tud lenni, de ár-érték arányban most nagyon kedvezően szerződtethetnénk, és benne van, hogy hasznos csapattag lehet" - mondta róla Dávid Kornél szakmai igazgató.

Spurlock csütörtökön érkezik és először szombaton, a Komarno ellen láthatja a fehérvári közönség. A csapatot azonban már előbb, hiszen szerda este szintén a révkomáromiakkal meccsel az Alba. Azon a találkozón a keret magyar tagjai és Kenny Chery mutatkozhat be az előszezonban.

forrás: sport.szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus