Dalibor Djapa is edzésbe állt Fehérváron

Szerdán érkezett meg Magyarországra az Alba Fehérvár szerb centere, csütörtökön pedig már edzésbe is állt - ennek apropóján nyilatkozott az albakosar.hu-nak.

Miután szerdán megérkezett Fehérvárra Dalibor Djapa, a Szent György Kórházban, dr. Kovács Ignácnál vett részt orvosi vizsgálaton. Ezt követően nem volt akadálya, hogy elkezdje a közös munkát új csapattársaival, a Vodafone Sportcentrumban. A 205 centis, 105 kilós, láthatóan igen erős center a fizikai felkészülésbe csöppent bele, róla is rendesen folyt a víz a csütörtök délelőtti gyakorláson, melyet Góbi Henrik vezényelt. Azért a labda is előkerült, Fehérváron mindenki bízik benne, hogy a tapasztalt szerb kosarasnál jó helyen lesz...

- Egyelőre ismerkedem a többiekkel. Látom, hogy mindenki nagyon keményen dolgozik, odafigyel az edzőre és végrehajtja a nehéz feladatokat is. Ezután fogunk majd jobban összeszokni, de úgy látom, jó helyre kerültem, profi körülmények közé - mondta az edzés után Dalibor Djapa, akiről Marcel Tenter korábban azt mondta, ellenfélként mindig nehéz feladatot jelentett ellene játszani csapatainak.

- Természetesen megtisztelő, hogy így vélekedik rólam a vezetőedző. Valóban ismerjük egymást, hiszen az elmúlt két szezonban Romániában játszottam. Volt egy sérülésem, de rendbe jött és örülök, ha gondot okoztam az ellenfeleknek a játékommal. Tudok ötös és négyes poszton is játszani, a palánk alatt vagy kihúzódva, akár triplákat dobva. Ez az igazi erősségem, hogy többféle módon is használhatnak a csapatban, itt is erre fogok törekedni - jellemezte játékát az Alba új centere. Bár a szomszédban játszott, a magyar mezőnyről nem rendelkezik tapasztalatokkal, mégsem teljesen ismeretlen a számára.

- Azokat a játékosokat, akik ellen külföldön játszottam, ismerem, így például Báder Mártont. Természetesen a honfitársaim között is vannak többen ismerősök, a tavalyi Jászberényből például Markovics, Dramicsanyin, Mladenovics. De a csapatokat és a liga erejét majd ezután ismerem meg, bízom benne, mi is a jók között leszünk és ebben én is segíthetek - zárta fehérvári belépőjét Djapa.

fotó és forrás: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus