Damen Bell-Holter lehet a Körmend új centere

Az Egis Körmend együttese tegnap szerződést bontott, ma azonban gazdagodott egy centerrel, ugyanis a körmendi klub próbajátékra hívta Damen Bell-Holtert.

A sportando.com tegnap este írta meg, hogy a 24 esztendős, 206 centi magas erőcsatár megegyezésre jutott az egyik magasemberével, Zsarko Rakocseviccsel éppen tegnap szerződést bontó Egis Körmend együttesével. A klub ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy próbajátékra hívták Bell-Holtert:

"Miután klubunk közös megegyezéssel felbontotta Zsarko Rakocsevics szerződését, természetesen igyekeztünk minél hamarabb megtalálni azt a játékost, aki pótolhatja őt a palánk alatt.

Az Egis Körmend vezetése Damen Bell-Holtert szemelte ki erre a feladatra. A 206 centiméter magas, 111 kilós játékos 1990. április 13-án született Alaszkában, egy kevesebb mint 400 fős faluban, Hydaburgban.

Minden hátrányát leküzdve innen jutott el az NBA egyik meghatározó csapatához, a Boston Celtics-hez.

Damen Bell-Holter a középiskolás évek után az Oral Roberts University együttesében töltötte egyetemi szezonjait, ahol utolsó idényében 15,5 pontot és 9,4 lepattanót átlagolt. 35 mérkőzése közül 17 alkalommal szedett kétszámjegyű lepattanót és 13 dupla-duplát jegyzett.

A 2013-as NBA drafton nem választották ki, ezt követően több lehetőség közül a német Telekom Baskets Bonn ajánlatát fogadta el. De nem játszott ennél a csapatnál, mert hetekkel azután, hogy Európába érkezett, meghívást kapott a Boston Celtics nyári táborába. A csapat szerződést is kötött vele, de később a klubhoz tartozó, D-ligás Maine Red Claws együtteséhez került, itt játszott az előző idényben.

Damen Bell-Holter eddigi pályafutása sok kisgyermek számára jelentett kapaszkodót, hiszen olyan helyen nőtt fel, ahonnan általában nem élsportolók kerülnek ki. Gyakori az alkoholizmus és a családok széthullása, de ő mindezzel dacolva keményen dolgozott álmai megvalósításáért. Sikereire sokan felfigyeltek és példaképükké választották. Damen Bell-Holter a „Blessed for Bless” alapítvány létrehozójaként első egyetemi éve óta ingyenes nyári kosaras táborokban igyekszik erőt, kitartást, inspirációt adni olyan fiataloknak, akik követhetik az ő példáját. Arra tanítja őket, hogy legyen bármilyen negatív is velük a környezetük, ne adják fel az álmaikat, tegyenek meg mindent azért, hogy elérjék kitűzött céljaikat.

Damen Bell-Holter érkezése után próbajátékon győzheti meg a klubvezetést arról, hogy meghatározó játékosa lehet csapatunknak.

Zsebe Ferenc
ügyvezető"

Az Oral Roberts Egyetem neve egyébként onnan lehet ismerős a magyar kosárlabdát követőknek, hogy Balla Dorottya és Balla Bernadett is ebben az intézményben tanul, illetve kosarazik jelenleg Amerikában. 15 perces csereként kezdte karrierjét elsőévesként, de második évére már 13.3 pont, 7.8 pattanót, 1.5 blokkot és meccsenként 30.9 percet átlagolt. Harmadévesen visszaesett kicsit, ám végzősként 34 meccsen, átlag 32.9 perc alatt 15.9 pontot, 9.6 pattanót és 1.4 blokkot tett a közösbe.

A Red Clawsnál tavaly 48 meccsen lépett parkettre, találkozónként 18.4 percet töltött a pályán, és 8.4 pont és 4.8 pattanó voltak az átlagai.

A teljes egyetemi és tavalyi statisztikáit ezen a linken megtaláljátok!

A végzős szezonjából egy highlight videó:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus