Darko Balaban a Szeged új próbajátékosa

Tegnap délután a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdája győzelemmel mutatkozott be a IV. Orosz László Emléktornán - a szegedi csapatban pályára lépett egy új próbajátékos, Darko Balaban, aki komoly tehetségként indult Szerbiában, volt a Partizan és a Crvena Zvezda játékosa is, pár éve pedig a szerb első osztály alapszakaszának legértékesebb játékosának választották.

A delmagyar.hu beszámolója a játékosról:

"Új játékos mutatkozott be a kaposvári IV. Orosz László Emléktornán a Naturtex-SZTE- Szedeák férfi kosárlabdacsapatában. A szerb Darko Balaban 25 éves, 210 centiméter magas, vele erősítette meg a keretét Nikola Lazics együttese.

A 2011–2012-es idényben a Smederevo játékosaként a szerb bajnokság alapszakaszának MVP-je volt. Az előző idény során a macedón bajnokságban, a Feni Indistrija csapatában 14,5 pontot átlagolt, 7,5 lepattanóval, majd visszatért a Smederevóhoz a szerb élvonalba, amelyben meccsenként 14,5 pontot dobott és 8,5 lepattanót szedett. Balaban a 2013-as évben tagja volt a Mediterrán Játékokon ezüstérmes és a kazanyi Universiadén bronzérmes szerb válogatottnak."

Balaban egyébként 2003 és 2007 között nevelőklubjában, a Novi Sadnál játszott. 18 évesen a Partizanba igazolt, ahol három idényt is lehúzott. 2010-ben a másik nagy belgrádi együtteshez, a Crvena Zvezdához tette át a székhelyét. Nagy tehetségként kezelték tehát, de sok lehetőséget egyik csapatnál sem kapott. Ezt követően lett előbb a Radnicski, majd a Smederevo játékosa, ahol megnyerte az alapszakasz legértékesebb játékosának járó díjat 2011/12-ben.

Forrás - delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus