Darryl Bryant az Olaj új irányítója

Megvan James Kinney utódja - Darryl Bryant a PAOK-tól érkezik a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK együtteséhez.

 

A Szolnoki Olaj KK sajtóközleménye:

"A Szolnoki Olaj KK leigazolta a 26 éves Darryl Bryant amerikai irányítót. Az 1,87 m magas, 93 kg súlyú játékos a görög PAOK Thessaloniki csapatából érkezik, korábban játszott Olaszországban, Csehországban és Ausztriában is. Tervek szerint a holnapi orvosi vizsgálatok után csatlakozik a csapathoz."

Bryant egyébként 2012-ben végzett a West Virginia egyetemen - 2010-ben a Da'Sean Butler, Devin Ebanks-féle csapattal bejutottak az NCAA nagy tornáján a legjobb négy közé is, ahol a Duke verte őket az elődöntőben. Bryant az osztrák Fürstenfeld Panthersnél kezdte profi karrierjét, majd egy évet lehúzott a cseh BC Kolinnál, az előző szezont pedig a nagymúltú Mens Sana 1871 Basketnál töltötte a Serie A2-ben - ez a klub a korábbi sokszoros olasz bajnok Montepaschi Siena.

Ahogyan az a szolnoki klub közleményében áll, ezt az idényt a PAOK-nál kezdte. A görög bajnokságban és a BL C-csoportjában is ötödik helyen álló együttesnél 11 meccsen 23.5 perc alatt 10.5 pont, 1.3 gólpassz és 2.3 pattanó voltak a statisztikái a hazai pontvadászatban, a nemzetközi porondon pedig 10 meccsen 26.2 perc alatt 10.7 pont, 1.9 gólpassz és 1.9 pattanó.

Az előző idényéről készített highlight videó:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus