DeAndre Kane lesz a magyar válogatott irányítója az Eb-n

A Nemzeti Sport információi szerint DeAndre Kane lesz a magyar válogatott honosított irányítója - a Nyizsnyij Novgorod amerikai játékosával egészül ki Sztojan Ivkovics együttese az Eb-n.

A nemzetisport.hu beszámolója:

"A Nemzeti Sport információja szerint a Magyar Kosárlabda-szövetség honosítja DeAndre Kane-t, a Nyizsnyij Novgorod 27 éves irányítóját.

A Pittsburgh-ben született, 196 centiméteres, 91 kilós játékos egyes és kettes poszton is bevethető. Profi pályafutása során megfordult a volgográdi székhelyű Krasznij Oktiabr, a belga Antwerp Giants, a német Ulm, az izraeli Hapoel Eilat színeiben is, 2016 óta pedig az orosz Nyizsnyij Novgorodot erősíti."

Kane egyébként 2010-től 2013-ig a Marshall egyetemre járt, majd egy idényt lehúzott még az Iowa State-en is. Utolsó évében, 2013/14-ben a harmadik All-American ötösbe választották, de a drafton nem kelt el, aztán pedig hiába hívta meg a Los Angeles Lakers a nyári ligába, szerződést nem kapott.

Az első szezonjában húzott le 6 meccset a Krasznij Oktiabrnál, majd az Antwerphez szerződött november közepén. 2015 nyarán az Atlanta Hawks hívta meg a nyári ligás csapatába, de ott sem kapott később szerződést az alapszakaszra - 2015/16-ban az Ulmtól távozott decemberben, hogy januártól kezdve a szezon végéig a fent említett izraeli gárdát erősítse.
 

Forrás - nso.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus