Debrecenben lesznek az Olaj EuroCup-meccsei

A hétvégén harmadjára rendezte meg családi és sportnapját a Szolnoki Olaj KK Szurkolói Egyesült, a szurkolói ankéton pedig kiderült többek között az is, hogy szinte biztosan Debrecenben lesznek majd a Szolnoki Olaj KK EuroCup-meccsei a most következő idényben. Lássuk, mik hangzottak még el a szombati eseményen!

A Szolnoki Olaj KK hivatalos honlapján, a szolnokiolaj.hu-n megjelent cikk az eseményről:

"A Szolnoki Olaj KK Szurkolói Egyesület harmadszor rendezte meg családi és sportnapját. A szezon felvezető rendezvénye idén is jól sikerült, annak ellenére is, hogy rossz hírrel kezdődött a nagy érdeklődéssel várt szurkolói ankét.

A csapat majdnem teljes létszámban megjelent a szombat délelőtti nyilvános edzésen és az azt követő szurkolói ankéton. Az első és legfontosabb kérdés természetesen az volt, hogy játszhat-e a Körcsarnokban a csapat Európa Kupa-mérkőzéseket.

- Sajnos, minden törekvésünk ellenére nem sikerült meggyőzni a versenysorozatot kiíró ULEB-et arról, hogy a nyáron tovább bővített csarnok megfelel az előírásoknak - mondta Tóth Zoltán, a csapatot működtető gazdasági társaság vezetője a lelátón helyet foglaló szurkolóknak.

- A szerdai válogatott mérkőzés felvételét elküldtük a szervezőknek, hogy ők is láthassák: biztonsággal el tudunk helyezni és ki is tudunk szolgálni 2 ezer 500 nézőt. De szinte biztos, hogy Debrecenben kell lejátszanunk az öt hazai csoportmérkőzésünket. Ami nagyon rosszul érinti a szurkolókat és a klubot is, hiszen nem várható el, hogy hétköznap este szolnoki szurkolók megtöltsék a Főnix Csarnokot. Természetesen a klub lehetőségeihez mérten segíteni fog a szurkolóknak az utazásban.

A válogatott Európa-bajnoki selejtezője után Keller Ákos, Vojvoda Dávid és Wittmann Krisztián egy hét szabadságot kapott, a Kecskemétről igazolt irányító azonban eljött a rendezvényre.

- A válogatottal hétfőn érkeztem Szolnokra, szóval túl sok időt még nem töltöttem a városban - válaszolta szurkolói kérdésre a játékos. - Természetesen az a célom, hogy a lehető legjobb játékkal segítsem a csapatot a hamarosan, kezdődő szezonban.

- Meddig maradsz Szolnokon? - kérdezte egy kislány Báder Mártontól.

- A szerződésem a most kezdődő szezon végeztével lejár - válaszolta a csapatkapitány. - Most csak arra szabad gondolni, hogy sikeresek legyünk ebben az évben is. Utána ráérünk arról beszélni, hogy hogyan tovább, de már nem nagyon szeretnék máshol játszani.

Az előző szezon közben érkezett a csapathoz Strahinja Milosevic, aki igen rövid idő alatt a szurkolók elismerését is kivívta. Könnyen lehet, hogy a szerb kosaras hamarosan leteheti a magyar állampolgársági esküt.

- A dédszüleim magyar gyökerekkel bírnak, az állampolgársági kérelmemet már korábban beadtam - mondta az erőcsatár. - Néhány papírom azonban hiányzik, ezeket pótolni fogom. Tehát folyamatban van az ügy.

A magyar útlevéllel már rendelkező Obie Trotter térde elmondása szerint teljesen rendbe jött.

- Minden oké. Szerintem lehetek még olyan játékos, mint amilyen a sérülésem előtt voltam - nyugtatta meg a szurkolókat az irányító.

A III. Szolnoki Olaj KK Szurkolói Családi és Sportnap a Sportcentrum területén családi vetélkedőkkel, sportversenyekkel, véradással és közös főzéssel ért véget.

Holnap már Szegeden játszik az Olaj

Az ABA Liga október negyedikei rajtjáig összesen tizenegy felkészülési mérkőzést játszik a Szolnoki Olaj.

Holnap Szegeden zártkapus meccsen lép pályára a csapat, majd szeptember kilencedikén lesz az egyetlen hazai találkozó, egy még nem ismert csapat ellen.

Szeptember 12-14 között a lengyelországi Zgorzelecben nívós nemzetközi tornán szerepel a csapat, az Alba Berlin, a Nymburk és a helyi Turow lesz az ellenfél.

Szeptember harmadik hétvégéjén rendezik az ötödik Horváth Zoltán Emléktornát Szombathelyen, ahol a Falco, a Komárom és az Atomerőmű lesz az ellenfél.

Az előkészületi mérkőzések a paksi tornával zárulnak szeptember 28 és 30 között. A rendező csapat mellett a Kecskemét és a szlovák bajnok Pozsony ellen lehet finomítani a játékot.

Október negyedikén Olaj-Partizan meccsel kezdődik a szezon."

 

Forrás - Gutai István, Új Néplap (szolnokiolaj.hu)
Foto, slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus