Déri Csaba a Körmend új vezetőedzője

Újra Déri Csaba a Körmend vezetőedzője - tudhattuk meg a klub által kiadott közleményből.

A körmendi klub közleménye:

Helyi kötődésű szakembert választott a klub Ante Perica helyére.

Az 1961-ben született Déri Csaba lesz az Egis Körmend új vezetőedzője. A szakember a város szülötte, aki három szezonon át ült már a piros-feketék kispadján. Akkor Fodor Péterrel és Szalai Jánossal együtt vitték a szakmai munkát és az 1993-94-es és az 1994-95-ös évadban is kupagyőzelemre vezették a csapatot. 2000-01-ben másodedzőként dolgozott a felnőttekkel és az ifi csapat irányítójaként foglalkozott Ferencz Csaba korosztályával. Az utóbbi hat évben külföldön tevékenykedett.

Leszerződtették a nemzetközi szinten is eredményes szlovák Rózsahegy női gárdájához. Romániában dolgozott férfiakkal Marosvásárhelyen, előtte és utána pedig hölgyekkel Sepsiszentgyörgyön. Először a BC Sepsi munkáját irányította, visszatérte után pedig az újonnan alakult Sepsi SIC szakvezetője volt.

Nem csak angolul, de szerb nyelven is jól beszél.

– Körmend a szülővárosom, az MTE a nevelő egyesületem. – fogalmazott az újdonsült vezetőedző. – Január első hétfőjén lesz 40 éve, hogy éppen itt elkezdtem a kosárlabdát. Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a feladatot. A körülmények kiválóak Körmenden, hiszen van egy európai szintű, csodálatos csarnok, mellettünk áll az Egis, mint fő támogató, sportfelszerelésben pedig a Nike segíti a csapatot. De ami talán a legfontosabb: óriási hagyománya van itt a sportágnak, a szurkolótábor pedig méltán híres és elismert. Mindez remek hátteret adhat a munkához. Érzem a felelősségemet és annak a súlyát, amit vállaltam. A szerződésem, amit ma délelőtt írtam alá, erre a szezonra szól, Hencsey Tamással dolgozom majd. Vele együtt szeretnénk a lehetőségeinkhez képest a legjobb eredményt elérni a szezon végére. Ha kölcsönösen elégedettek leszünk az addigi eredményekkel, akkor a következő szezonra is megállapodhatok a klubvezetéssel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus