Dino Gregory a Szolnoki Olaj KK új légiósa

Új amerikai légióssal erősített tegnap a Szolnoki Olaj KK játékosa, a német első osztályból érkező Dino Gregoryval.

A Szolnoki Olak KK sajtóközleménye:

"A mai napon a Szolnoki Olaj KK csapata leigazolta a 25 éves, 201 cm magas, 107 kg súlyú, amerikai Dino Gregory-t.

Legutóbb a német első osztályú Phoenix Hagen csapatában játszott. Korábban megfordult a lengyel és svéd bajnokságokban is és a Maryland egyetemi csapatában.

Szolnok, 2015. június 16.

Szolnoki Olaj KK"

Gregory egyébként 2007 és 2011 között járt a jó nevű Maryland egyetemre. Az első három évben csapattársa volt a venezuelai Greivis Vasqueznek, aki jelenleg a Toronto Raptors játékosa. Ebben a három szezonban az NCAA torna második köréig jutottak, egyszer pedig ACC konferencia-döntőt is játszottak. 2010/11-ben Vasquez már nem volt a keretben - jelentkezett az NBA draftra -, Gregory viszont megkapta a csapatkapitányi "karszalagot".

Miután végzett, a svéd első osztályban kezdte meg profi pályafutását, ahol 13.2 pontot, 6.5 pattanót és 1.5 blokkot átlagolt, utóbbival nyerte a kategóriát és a svéd élvonal legjobban védekező ötösébe is jelölte a eurobasket.com. 2012 nyarán tette át székhelyét a Phoenix Hagenhez, és egy kisebb lengyel kitérőt leszámítva az előző három idényt itt töltötte. 2012/13-ban 1.6 blokkal a német első osztályban is első lett, megint beválasztotta a eurobasket.com a bajnokság legjobban védekező ötösébe.

A 2014/15-ös szezonban 9 meccset játszott a lengyeleknél, utána tért vissza korábbi együtteséhez, ahol 21 mérkőzésen 10.0 pontot, 5.6 pattanót és 1.2 blokkot tett a közösbe fellépésenként. Február végén, március elején volt egy gyengébb négymeccses sorozata, ezt leszámítva az előbb említett számoknál is jobb produkciót nyújtott az év többi részében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus