Dobos László a Corunába igazolásról

A fiatal magyar center marad Spanyolországban, de új klubban, a Leyma Basquet Corunában folytatja pályafutását - tette közzé ma az eurobasket.com. Dobos László ezután nyilatkozott honlapunknak.

Dobos tavaly a Cocinas.com csapatát erősítette tizenkét találkozón, itt 6.4 pontot, 3.8 lepattanót és 1.4 blokkot átlagolt. Az élvonalbeli CAI Zaragoza együttesében is játszott pár mérkőzést, illetve öt meccsen pályára lépett az El Olivarban is, itt 8.8 pontot tudott felmutatni.

A Cocinas.com végül nyolcadik helyen zárta a pontvadászatot, az új csapat, a Coruna pedig hatodikként végzett és stabil lehetőségeket szán a magyar tehetségnek, akiről az általános vélekedés az, hogy jól dolgozik pozícióban, jól dob és nagyon fényes jövő áll előtte - igazi center, akinek még atletikusabbnak és gyorsabbnak kell lennie. 221 centis magassága tiszteletet parancsol és már be is mutatkozhatott a felnőtt válogatottban.

- Zaragozában nagyon nagyok az elvárások a szponzorok részéről, csakis topjátékosokra van szükség, ezért már tavaly jelezték, hogy szeretnék, ha a fejlődésemre való tekintettel még egy évet játszanék kölcsönben - mondta portálunknak Dobos. - Így keresett meg a Coruna, akik ha jól tudom, még nem igazoltak játékost, az elsők között vagyok. Az edző Tito Diaz, aki egy nagyon tapasztalt szakember és az alsó posztos játékosok a specialitásai, ezek mind nagyon fontosak voltak az odaigazolásom szempontjából. Egy évet leszek itt kölcsönben, méghozzá első számú centernek igazoltak, tehát ha minden jól megy, meglesz a lehetőségem, természetesen teljesítménytől függően. Nagyon örülök ennek és már nagyon várom, hogy a válogatott után mit tartogat számomra ez a szezon - zárta gondolatait a fiatal játékos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus