Dr. Nyerges Zsolt átadja sportvagyonát Szolnokon

Már aláírta a szándéknyilatkozatot, kiszáll az Olajból is.

Az Új Nélap március 1-jei számában olvashatunk egy tartalmas interjút dr. Nyerges Zsolttal, a Szolnoki Olaj KK és a Szolnoki Dózsa tulajdonosi alapítványának alapítójával, a Szolnoki MÁV FC Kft. tulajdonosával. Nyerges az interjúban elmondta, hogy több milliárd forintnyi sportvagyont ad át adományként Szolnok városának a vízilabdával, a kosárlabdával és a labdarúgással kapcsolatban, az erről szóló szándéknyilatkozatot pedig már alá is írta.

Nyerges hozzátette, hogy ez egy folyamat eleje, mielőtt a klubokat átadná a városnak, a működéshez szükséges sportlétesítményeket adja át, a háttérben megy a jogi munka és amint meglesz a legmegfelelőbb megoldás, arról tájékoztatni fogják a közvéleményt. Úgy gondolja, hogy a szezon végéig ez a sportvagyok átkerül a városhoz és tárgyalnak a klubokról is, azt viszont hozzátette, hogy aggodalomra semmi ok, továbbra is az vezérli, hogy ugyanilyen magas szinten működjenek a klubok és az utánpótlás is.

– Az elmúlt évben jelentősen lecsökkentettem az üzleti aktivitásom, ezért nyilvánvalóan a sportban vállalt szerepemnek is meg kell változnia. A szüleim engem klasszikus humanista módon, nyitott szellemben neveltek. Úgy nőttem fel, hogy belém táplálták: az embernek társadalmi felelőssége, hogy visszaadjon a közösségnek, amelynek tagja. A kezdetektől vallottam, hogy egyetlen beruházásunk sem öncélú, minden létesítményt a sportszerető polgároknak és a jövő generációjának, a gyermekeknek építettünk. Evidens volt számomra, hogy minden, amit létrehoztunk, hosszú távon a városnál lesz a legjobb kezekben. A klubok mindig is szerves részét képezték Szolnok életének, sikereikkel feltették a várost a nemzetközi sporttérképre, és messzire vitték a jó hírét. Ezért egy olyan döntést hoztam, ami a mai világban nem szokás: a következő hónapokban a helyi vízilabdához, kosárlabdához és futballhoz kapcsolódó milliárdos sportvagyont adományként átadom Szolnok váro­sának. Az erről szóló szándéknyilatkozatot már aláírtam – idézi a szoljon.hu Nyergest.

– Szalay Ferenc kiváló polgármester, hozzáértő sportvezető és ízig-vérig sportszerető ember, az ő személye nekem garancia arra, hogy a rendezett háttérrel átadott létesítmények megfelelő helyre kerülnek. Én pedig mindig ott fogok állni a csapatok mellett, és biztosan feltűnök majd a szolnoki lelátókon, mert szurkolóként sohasem tudnék tőlük elszakadni – tette hozzá.

fotó: vizilabda-szolnok.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus