Drazen Petrovicról neveztek el egy tornatermet Budapesten

Hétfőn a KSC küldöttsége a budapesti Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tornatermének avatóján vett részt, amit ünnepélyes keretek között az egykori horvát kosárlabdázóról, Drazen Petrovicról neveztek el. Harsányi Mária készített beszámolót erről az eseményről.

A kscszekszard.hu-n található beszámoló:

“Hétfőn Budapesten, a Horvát Gimnázium (HOSIG) Sportcsarnokának avatóján jártunk Szabó Gergővel és Szokics Mitóval, aki már hosszú ideje a tolmácsunk. Engem Drazen édesanyja hívott meg, de Gergőn keresztül az iskola horvát testnevelője, Zorán is meginvitált bennünket. A tornacsarnok nagy kedvencem, Drazen Petrovic nevét viseli ezután.

13 órakor kezdődött a műsorral egybekötött avató. Először a horvát, majd a magyar himnusz hangjai zendültek fel. Ezután az iskola diákjai ritmikus táncbemutatót adtak elő, amit az iskola igazgatónőjének beszéde követett, melyben méltatta Drazen pályafutását. Az iskola diákjai kedves előadásukban bemutatták a kosárlabdázás Mozartjának életútját, majd Németh Károly, a PVSK utánpótlás edzője méltatta Drazent, mivel ő még játszott ellene egy kupameccsen. Ezt követően Drazen édesanyjával, Biserkával és bátyjával, Aleksandarral készítettek interjút, amiben több új dolgot is megtudtam kedvencemről. Végül az emléktábla avatása következett a csarnok előtt, majd az iskola éttermében megvendégeltek bennünket.

Itt mondott köszönetet Biserka, hogy ez az avató nekem is köszönhető, hiszen anno 1994-ben én indítottam el az emlékezést tornáimmal és a zágrábi utazásainkkal, ahol tanítványaimmal Drazen sírját és a róla elnevezett múzeumot látogatjuk. Ajándékot adtunk át Biserkának, Acónak, valamint Zoránnak, és a többi meghívottal, ismert kosárlabda edzővel beszélgettünk. Nagyon szép délután volt, jó volt emlékezni erre a kiváló játékosra.”

Harsányi Mária

Foto, Forrás, Slide - kscszekszard.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus