Duren úgy érezte, Kaposváron tud a legtöbbet fejlődni

A somogyiak új légiósa a közgazdász pálya helyett választotta a kosárlabdát és a reptéren már magyarul köszönt a klub képviselőinek.

Javier Duren az egyes-kettes posztra érkezett a Kaposvári KK-hoz - hétvégén már pályára is lép az Alba elleni zártkapus meccsen. A delfinek.hu-n beszélt magáról:

- Missouri államban, Saint Louisban születtem. Közgazdaságtant tanultam a Yale Egyetemen. Nagyon szerettem a világ egyik legjobb egyetemére járni, kiváló feltételeket nyújtott a tanuláshoz, és még az egyetemi bajnokságban is a legmagasabb szintű kosárlabdát játszhattam. Egyébként a kedvenc tantárgyam a matek volt. Jelenleg a közgazdász pálya helyett inkább a kosárlabda-életet választottam, mert mindig arról álmodtam kisgyerekként, hogy profi kosaras leszek. Jó dolognak tartom, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és még utazni is tudok közben.

- Tavaly Hollandiában kezdtem a profi életem, ami nagyon tetszett. Sokat tanultam a kultúrájukból, a pályán pedig sok játékpercet kaptam, amivel rengeteget fejlődtem. Ott is fiatal csapatunk volt, ezért vezetői-irányítói tapasztalatokat is szereztem, aminek remélem idén is hasznát veszem.

- Idén azért Kaposvárt választottam, mert úgy éreztem, hogy játékosként itt tudok majd a legtöbbet fejlődni. A választás előtt beszéltem az edzővel, aki sok jót mondott a csapatról és a városról is, és úgy éreztem, szeretnék része lenni ennek a csapatnak.

- Olvasgattam Magyarországról, és az tűnt fel, hogy nagyon sok hőforrás és gyógyfürdő van az országban. Nagyon szeretem a jó wellness-központokat.

Duren egyébként már a reptéren magyarul köszönt és több szót is magyar kiejtéssel használt.

Forrás és slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus