Dzunics egy évet hosszabbított az Alba Fehérvárral

A bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár vezetőedzője, Dzunics Braniszlav egy évet hosszabbított a székesfehérvári együttesnél, ő irányítja a csapatot a következő szezonban is.

Az albakosar.hu beszámolója és interjúja:

Mindkét fél hajlott a közös folytatásra, a megállapodás ennek megfelelően meg is született, csapatunk mestere, Dzunic Branislav a 2017-18-as szezonban is az Alba kispadján ül. A nemrég zárult idényben a hazai porondon mindent megnyertünk, a remek szezont bajnoki arannyal zártuk.

Előbb Balássi Imre klubelnök, majd Dzunic Branislav is ellátta kézjegyével a megállapodást.

- Örülök, hogy sikerült megállapodnunk, 2015 nyarán tértem vissza Paksról Fehérvárra, tavaly a bajnokságban ezüstérmet szereztünk, idén viszont mindent sikerült megnyernünk, fontos, hogy folytatjuk a közös munkát. Sikeres szezont zártunk június derekán, bízom abban, hogy a későbbiekben is hasonlóan eredményesek leszünk. Tavaly a FIBA Europe Cup-on indultunk és bizonyítottunk, ezúttal a Bajnokok Ligájában szerepelünk, ami új kihívást jelent, szeretnénk ott is eredményesen szerepelni. Bár az ellenfeleket és a sorsolást nem ismerjük, a maximumot igyekszünk kihozni magunkból. A csapat magyar magja kialakult, ez lényeges, nagyon remélem, hogy a külföldiek kiválasztása ugyanolyan jól sikerül, mint tavaly nyáron. Nem szeretnék ígérgetni a következő idény kapcsán, de mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében.

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is örömét fejezte ki, hogy a szakvezető újabb egy évig a kék-fehéreket gardírozza.

- A város nevében mondhatom, a lehetős legjobb megoldás születet azzal, hogy továbbra is Dzunic Branislav irányítja az Alba Fehérvárt. A legutóbbi idényben mindent megnyertek a fiúk, a bajnokság alapszakaszát, a középszakaszt, a rájátszást, a Magyar Kupában is a legjobbnak bizonyultak, valamint a nemzetközi porondon is bizonyítottak. A csapat és az edzői stáb tagjai is dicséretet érdemelnek. Örömteli, hogy a sikeres egyik legnagyobb kovácsa, a vezetőedző megállapodott a klubbal a folytatásról. Fontos, hogy a magyar ma együtt marad, sőt, sikerült megerősíteni, biztosra veszem, a vezetők a külföldiek tekintetében is jó döntéseket hoznak, legalább olyan jó játékosok pattogtatnak nálunk ezentúl is, mint a nemrég zárult idényben. Mindannyian reméljük, a sikerek folytatódnak.

Balássi Imre klubelnök szerint a legjobb megoldás született azzal, hogy a szakvezetővel létrejött a megállapodás.

 -Természetes volt a döntés, hogy folytatjuk a két éve kezdett közös munkát a szakvezetővel. Ennél sikeresebb szezont nehéz elképzelni, mindent meg fogunk tenni, hogy a hazai mezőnyben továbbra is meghatározók legyünk és a Bajnokok Ligájában is letegyük névjegyünket. Pontosan tudjuk, hogy nem lesz könnyű, itthon mindenki minket akar majd legyőzni. A klubot tovább építjük, amiben komoly szerepe lesz ezután is Dzunic Branislavnak. 

Forrás - albakosar.hu
Foto, Slide - feol.hu, FMH archív

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus