Edzésben az SKC - U23-as döntő Sopronban

Ma délelőtt 9 játékossal elkezdte a felkészülést a 2014-15-ös évadra a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata.

A "kilencek" között hat, már az előző évadban is Sopronban kosarazó játékos, a tapasztaltabb T-betűs trió tagjai - Takács Norbert, Tóth Gergely, Trepák Zoltán - mellett három, az előző évadban főleg az U23-as bajnokságban kosarazó ifjú titán, Molnár Márton, Ruják Bence és Rátvay Tamás állt edzésbe. A három új - pontosabban két új s egy Sopronba visszatérő - játékos is fiatal. A nyáron az U20-as válogatottban szereplő bedobó, Bakk Krisztián néhány Szombathelyen eltöltött év után tér vissza Sopronba. Az irányító Bán Tibor szintén tagja volt az U20-as csapatnak s szintén a vasi megyeszékhelyről érkezik, a kettes és a hármas poszton bevethető 18 éves Kántor Olivér pedig eddig Körmenden játszott.

Sabáli Balázs, a soproni csapat szakvezetője lapunk érdeklődésére elmondta, a dolgok jelen állása szerint az első két hétben ez a 9 kosaras készül. Ami az idegenlégiósokat illeti, itt még minden képlékeny. Az előző évadban az SKC-ban szerepelt játékosokat sem "felejtette el" a klub és szakvezetés, de új kiszemeltek is vannak. Thomas Jermaine, a válogatottban szereplő honosított irányító még nem döntött. A tervek szerint irányító, aztán kettes-hármas, valamint center posztra igazolna külföldi kosarast a soproni klub. Ez ügyben tehát folynak a tárgyalások, és Sabáli reméli, hogy szeptember elejétől kialakul, s együtt készülhet majd a teljes keret. Az SKC két, a válogatottban szereplő játékosa, Dénes Gábor és Ruják András szeptember 1-én kapcsolódik be az edzésmunkába.

Mint ismeretes, Tóth Gergely deréksérülése miatt eljött a válogatott edzőtáborából. A balkezes kosaras is edzésbe állt, s mint a SKC vezetőedzője elmondta, a játékos gyógytornára járt, és most a jelek szerint nincsenek fájdalmai.

A csapat Sopronban készül, a tervek szerint több felkészülési tornán is részt vesz majd. Az SKC a tervek szerint az első edzőmeccsét szeptember 5-én a Falco ellen játssza majd, Sabáli reményei szerint már a teljes kerettel. Mint mondta, ha minden jól megy, akkor az a keret 2-3 napja lesz majd együtt, tehát sziporkázó játék nem várható, de egyrészt fontos, hogy a felnőtt játékosok számára megtörjön a hetek óta tartó edzésmunka monotonitása, másrészt pedig, hogy a védekezési-támadási alapelvekkel tisztában legyenek a játékosok, ehhez pedig több edzőmeccs is kell.

A soproni szurkolók pedig nem maradnak tétmeccsek nélkül, hiszen augusztus utolsó napjaiban Sopron ad otthont az U23-as bajnokság döntőjének. Ezzel kapcsolatban Sabáli azt mondta, a kecskeméti edző továbbképzőn több kollégájával egyetemben arra jutottak, hogy szakmailag nonszensz, hogy az alapozó időszak közepére beillesztettek egy háromnapos, éles, tétre menő bajnoki döntő sorozatot...

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus