Egy millió forint jótékonysági pénzt hozott a válogatott

Az Ausztria elleni felkészülési, valamint a Nagy-Britannia elleni Eb-selejtező mérkőzések teljes bevételéből a KTE Kosárlabda Klub Kft. 1 050 000 Ft-ot tud átutalni a jótékonysági célra

A ktekosar.com beszámolója:

Kijelenthető, hogy a magyar férfi kosárlabda válogatott valódi, kézzel fogható sikereket hozott - az előzetesen a kecskeméti szervezők által megfogalmazott mindkét cél teljesült: a válogatott nyert és igen komoly összeg jutott karitatív célra.

Az Ausztria elleni felkészülési, valamint a Nagy-Britannia elleni Eb-selejtező rendezési jogát az MKOSZ a KTE Kosárlabda Klub Kft-nek adta – a klub vezetői pedig kettős célt fogalmaztak meg előzetesen.

Az egyik mondhatni természetes: a válogatott nyerjen az egész selejtezősorozat legfontosabb meccseként beharangozott Eb-selejtezőn, s ehhez a házigazda klub minden szükséges feltételt teremtsen meg. Ez a cél aztán roppant látványosan valósult meg, a csapat a teljesen megtelt Messzi István Sportcsarnokban, nagyszerű hangulatú meccsen önbizalomnövelő győzelmet aratott.

Ugyanakkor a második cél is megvalósult, bár valójában ennek kevesebb publicitás jutott. A klub vezetői ugyanis a Kecskeméti Szent László Lions Klub vezetőségével kötött megállapodás alapján azt is vállalták, hogy a mérkőzések bevételéből támogatják a Lions alapcélját, a látás védelmét, és karitatív feladatait, a látáskárosodásban szenvedők életkörülményeinek javítását.

Nos, a mérkőzések teljes bevételéből végül a KTE Kosárlabda Klub Kft. 1 050 000 Ft-ot tud átutalni a jótékonysági célra.

Emellett meg kell említeni azt a tökéletesen pozitív hangulatot, ami a válogatott kecskeméti Eb-selejtezőjét körülölelte. A bizakodás abból is érezhető volt, hogy a meccset megelőző napon már „félig megtelt” a csarnok a jegyigénylések alapján. Itt volt természetesen a teljes kecskeméti keret – a repülőtérről egyből a meccsre jött a KTE-Duna Aszfalt új játékosa, Rod Camphor – a női csapat, de emellett (a teljesség igénye nélkül) a paksi, a pécsi, a szolnoki, a fehérvári klub is képviseltette magát. A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia mellett nagy létszámban érkezett a Zsíros Tibor Akadémia vagy a nagykőrösi kosárklub, sőt, a Kecskeméten edzőtáborozó U19-es futballválogatott is teljes létszámban a csarnokban izgult a győzelemért. Különös-magasztos színfoltja volt a mérkőzésnek a Kecskeméti City Balett fellépése, amely ügyesen, elegánsan csempészte be a klasszikus művészetet a sportos hangulatba.

Kecskemét és a régió vezetői is ott szurkoltak a lelátón családjukkal, jelezve, hogy a nemzeti csapat sikere Kecskeméten nem csupán a házigazda KTE, hanem a város ügye egyben.

Így aztán a válogatott kecskeméti „története” mindenképpen sikeresnek mondható, az azonban, hogy végül bekerül-e a sportág történelemkönyvébe, az elkövetkező meccseken múlik.

Ám az esély immár kézzel fogható.

Forrás - ktekosar.com
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus