Egy újabb hagyományos helyszín: Oroszlány

A hét végén a jubileumi 25. OTP Junior streetball sorozatban egy újabb hagyományos helyszín, Oroszlány lesz a házigazda.

Oroszlányban igen népszerű a kosárlabda, s e népszerűség akkor sem csökkent, amikor hosszú éveken át a harmadik vonalban, az NB II-ben szerepelt a helyi együttes, amely azóta az NBI/B, azaz a másodosztály egyik meghatározó alakulatává nőtte ki magát. 

A kosárlabda nyári, szabadtéri változata is közkedvelt a városban, a szervezők 10 versenypályát telepítenek a centerpálya mellett. A helyi egyesület az oroszlányi rendezvényekre rendre szépen "mozgósít", az utánpótlás korosztályokban mindig népes mezőnyök gyűlnek össze, a felsőbb korosztályokban pedig a régebbi oroszlányi kosarasok villantanak fel valamit a régi tudásukból. Már Révkomáromból is érkezett nevezés.

A VIP mérkőzésekre rendre több csapat is összeáll, a néhány idősebb kosaras mellett a labdarúgók is szoktak játszani, az önkormányzat, valamint a rendőrség csapata is pályára lép, tehát amolyan villámtornát rendeznek.

Bár a helyi NBI/B-s csapat most nyáron várhatóan jelentős átalakuláson megy át, elképzelhető, hogy azon kosarasok közül, akik a következő szezonban is az OSE Lions mezét viselik, kilátogatnak.

A rendezvényeken szokásos dobó- és ügyességi versenyeket természetesen Oroszlányban is megrendezik, egy helyi specialitás, hogy e viadalokra a csarnokban kerül sor - hogy a régiben vagy az újban, az még kérdéses.

A kiegészítő programok között a helyi zumba és tánccsoport fellépése mellett a Face Team akrobatikus mutatványai ígérnek extra látványosságot.

Jelentkezni csütörtökön éjfélig lehet a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus