Egy vb-selejtező csoportba kerültünk a litvánokkal

Ma délután megtartották a 2019-es férfi világbajnokság selejtezőinek sorsolását - a magyar válogatott az európai térség C-csoportjába került Litvániával, Lengyelországgal és egy egyelőre nem ismert országgal együtt.

Mint ismert, a 2019-es kínai világbajnokságra már "foci" mintájú selejtező lesz, azaz 2017 novemberétől kezdve 2019 februárjáig, szezon közben tartanak majd a selejtezők.

2017 novemberében, majd 2018 februárjában és júniusában lesznek az első vb-selejtező szünetek - mindig 9-9 napos lesz egy-egy ilyen időszak. Először 8 darab négy fős csoportot sorsolnak (ez történt meg a mai napon), ezeknek a csoportoknak a tagjai oda-vissza alapon játszanak majd egymással, minden egyes selejtező-szünetben 2-2 találkozót, így jövő júniusra kialakul az alapcsoportok végeredménye.

Ezt követően mind a 8 csoportból kiesik a csoportutolsó, a maradék három csapat pedig összekerül egy másik csoport három továbbjutó válogatottjával, itt indul a selejtezők második szakasza négy darab 6 fős csoporttal.

2018 szeptembere és novembere, valamint 2019 februárja lesznek majd a játéknapok ebben a második szakaszban. Itt is 2-2 mérkőzést játszanak majd minden egyes válogatott szünetben, ugyanúgy oda-vissza alapon mindenkivel - a korábbi csoportellenfelek elleni eredményeket viszik tovább a csapatok, tehát velük még egyszer már nem kell majd megmérkőzni. Ebből a négy darab 6 fős csoportból jut ki a világbajnokságra csoportonként az első 3-3 együttes, így lesznek ott Európából 12-en a vb-n.

Ma délután, Kínában megtartották a selejtezők első részének a sorolását, amelynek a végeredménye a következő lett:

Európa

A-csoport

Montenegró
Szlovénia
Előselejtező csoport második helyezettje
Spanyolország

B-csoport

Előselejtező csoport győztese
Törökország
Lettország
Ukrajna

C-csoport

Lengyelország
Előselejtező csoport második helyezettje
Litvánia
Magyarország

D-csoport

Olaszország
Előselejtező csoport győztese
Horvátország
Románia

E-csoport

Előselejtező csoport második helyezettje
Belgium
Franciaország
Oroszország

F-csoport

Előselejtező csoport győztese
Csehország
Izland
Finnország

G-csoport

Németország
Szerbia
Előselejtező csoport második helyezettje
Grúzia

H-csoport

Izrael
Nagy-Britannia
Görögország
Előselejtező csoport győztese

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus