Egyenlített a MAFC, döntő csata jön a kiesés elkerüléséért

A MAFC gyakorlatilag végig vezetve verte a Vasast a playout második meccsén, így 1-1-re alakította a párharc állását - döntés szombaton.

Ma este megrendezték a magyar férfi A-csoportban a playout második meccsét is, amelyet sokkal jobban kezdett a MAFC - 4-4 után Lakits András vezetésével egy 12-0-s rohamot futottak, ennek segítségével vezettek 10 ponttal egy negyed után (23-13). A második felvonásban 6-0-lal nyitott a házigazda, többször is 16 pont volt a fórjuk, de 34-21 után, az első félidő utolsó három percére kicsit szétestek - a Vasas a hátvédei, Taylor, Moravcsik András, Faragó Péter és Horváth Ákos pontjaival futott egy 11-0-t, ezzel lényegében eltüntették hátrányukat a nagyszünetre (34-32).

A fordulás után egalizált, sőt, Thompson triplájával a 25. percben már a vezetést is megszerezte a pasaréti gárda (41-43), innen azonban Misek Levente, Duvnjak és Poscic kosaraival egy 10-0-s MAFC szakasz következett (51-43). Taylor és Thompson révén tapadt ellenfelére a Vasas, 58-56 után azonban, a 34. percben Duvnjak, Smith és Sihota révén megint elhúzott 10 egységgel Garai Péter legénysége. Innen még visszajött 4-5 pontokra a piros-kék alakulat, igazán szorossá azonban már nem tudták tenni az összecsapást, amelyet végül 81-68-ra nyert a MAFC, ezzel 1-1-re alakította az állást, és kiharcolta a mindent eldöntő harmadik meccset a playouton, tehát a kiesés elkerüléséért vívott párharcban.

A teljes statisztikát megtaláljátok ezen a linken!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus