Egykori horvát válogatott bedobó Sopronban

Az egykor a horvát válogatottban is szereplő Damir Rancic a Sopron új próbajátékosa hármas poszton.

A klub hivatalos honlapja, az sakc.hu jelentette az igazolást:

Az elküldött fiatal amerikai Rodney Cooper helyett egy tapasztalt, korábbi válogatott horvát bedobót tesztel csapatunk.

A ma délután Sopronba érkező 32 éves, 199 centi magas, 98 kilós Damir Rancic a legutóbbi szezont az olasz Firenze csapatában kezdte, majd a horvát bajnokságban szereplő Ribola Kastela csapatában fejezte be, ahol 18,3 pontot, 3,3 lepattanót és 4,6 gólpasszt átlagolt. Mezőnyből 55%-os pontossággal dobott, a hárompontosokat 37%-os találati aránnyal értékesítette, s egészen kiválóan büntetőzött, közel 93%-kal, 41 kísérletéből 38-at értékesítve.

A soproni gárda új kiszemeltje amúgy nagy vándor. Karrierjét szülővárosában, Splitben kezdte, majd Zágrábban, csapatunk leendő FIBA-kupa ellenfelénél, a Cibona csapatánál is játszott. Utána “fogta vándorbotját” s szerepelt a görög Panellniosz, az ukrán Kijev, a spanyol Obradoiro, a szlovén Helios Domzale, valamint az olasz Palloncanestro Firenze csapatában.

Kiszemeltünk szerepelt a horvát válogatottban is, igaz már jó régen, egy évtizede, a 2005-ös szerbiai Európa-bajnokságon, ahol 2 meccsen lépett pályára, s ezeken 13,5 pontot átlagolt. A 2009-10-es szezonban a KK Zagreb játékosaként 6 meccsen 14,7 pontot átlagolt, úgy, hogy a sorozatban a triplákat 53%-kal dobta.

Forrás - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus