El-Amin az új körmendi légiós!

A magyar kosárlabda hívei számára ismerős játékossal, Muhammad El-Aminnal erősítette meg keretét az Inkognito Fashion Körmend BC együttese - a dobóhátvéd próbajátékra érkezett Körmendre a nemrég menesztett Jeremy Fears helyére.

Szerda este érkezett a hír, hogy a vasi alakulat közös megegyezéssel szerződést bontott Jeremy Fears-szel, azonban nem maradtak sokáig foghíjas kerettel. Hivatalos honlapjuk, a bckormend.hu az alábbi közleményben számol be Muhammad El-Amin érkezéséről.

" Muhammad El-Amin érkezett próbajátékra Körmendre

Klubunk szerdán arról tájékoztatta szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy Jeremy Fears már nem a Körmend játékosa és időközben el is hagyta városunkat.

A vezetőség minden erejével azon dolgozott, hogy a lehető legrövidebb időn belül pótolni tudja az amerikai játékost. Szerdán, az esti órákban sikerült megállapodást kötni a hazánkban nagyon jól ismert Muhammad El-Aminnal, aki éjjel megérkezett Bécsbe, és már Körmenden tartózkodik.

A 193 cm magas dobóhátvéd 2010-ben végzett a Stony Brook egyetemen, ahol végzősként 16.7 pontos átlagával az AEC konferencia 3. legjobb dobójaként fejezte be egyetemi karrierjét. Első profi szerződését hazánkban a Pécs csapatával írta alá, ahol egészen kiváló újonc szezont tudhatott magáénak. 22 pontos meccsenkénti átlagával a magyar bajnokság legjobb dobója volt, emellett 3,9 gólpasszal és 3,8 lepattanóval is segítette csapatát. Nem véletlenül vetette ki rá hálóját több magyar csapat, de ő az ukrán Politekhnika-Halychyna ajánlatát fogadta el, ahonnan a szezon kezdete előtt távozott és végül mégis csak hazákban kötött ki. A Branislav Dzunic által vezérelt Albacomp csapatának tagja lett, ahol meccsenkénti 17.1 pontos átlagával csapata legponterősebb játékosa volt.

Tavaly az olasz másodosztályban szereplő FMC Ferentino csapatának tagjaként 8, míg az izraeli másodosztályban vitézkedő Maccabi Kiryat Gat-al 19 mérkőzésen lépett pályára. Átlagban 17.1 pontot, 5.2 lepattanót, 3.0 gólpasszt és 1.0 szerzett labdát jegyeztek be a neve mellé.

Pár héttel ezelőtt a D-ligában szereplő Los Angeles D-Fenders szerezte meg a játékjogát, ahol El-Amin el is kezdte a felkészülést a hétvégén rajtoló bajnoki szezonra. A Lakers fiókcsapataként működtetett klub azonban két újabb játékossal erősödött, hiszen a Lakers az első két meccs után megvált két újoncától. Ryan Kelly a neves DUKE egyetem csapatának kapitánya volt és az idei NBA-draft második körében választotta a Lakers, a német válogatott Elias Harris pedig a Gonzaga egyetem sztárjaként hívta fel magára a Lakers stábjának figyelmét a Las Vegasban rendezett nyári ligában. Így vált a múlt hét végén szabad ügynökké El-Amin, akit már korábban is szeretett volna az edzői stáb Körmendre csábítani. Ez most sikerült, és reményeink szerint a játékos már a szombati, Kaposvár elleni rangadón segítségére lehet újdonsült csapattársainak. Igyekszünk addig a papírjait elintézni.

Muhammad El-Amin tíznapos próbajáték alatt bizonyíthatja, hogy Körmenden is meghatározó játékos lehet. "

Az egyetemet 2010-ben befejező hátvéd első európai szezonját a PVSK – Pannonpower együttesénél kezdte. Az alapszakaszt a 8. helyen befejező baranyai alakulat a negyeddöntőben, El-Amin vezetésével egy mérkőzést ellopott a későbbi bajnok Szolnoki Olaj KK csapatától. A légiós 30 bajnoki mérkőzés alatt 22 pontot (45% mezőnyből, 36% hárompontosból, 81% büntetőből), 4 lepattanót, 5,8 kiharcolt faltot, 3,9 gólpasszt átlagolt. A 2011/12-es szezonra maradt hazánkban, ugyanis a bajnoki címre törő Albacomp Fehérvár szerződtette. A fehérvári színekben 32 találkozón 17,1 pontos, 3,7 lepattanót, és 3,5 gólpasszos átlagot szerzett. A 2012/13-as szezont Olaszországban kezdte, majd 2013 elején Izraelben folytatta karrierjét. Az idény elején a NBA alatti D-Ligában próbálkozott, ám a Los Angeles Defenders nem tartott igényt szolgálataira, így rövid kitérő után tér vissza ismét Magyarországra, a Körmend együtteséhez. NB I-es karriercsúcsát a Pécs színeiben érte el, 2011. január 12-én, a Szeged gyűrűjét terhelte meg 47/18 ponttal.

Közel nyolc perces összefoglaló legutóbbi szezonjáról:

Forrás - bckormend.hu
Slide - pvsk-panthers.hu
Fotó - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus