Elfogadták a Budapest-programot, együtt az EYBL-ben!

Az MKOSZ Hajdu Pétert nevezte ki menedzsernek a fővárosi kosárlabda koncepció élére, Zsoldos Andrást pedig szakmai vezetőnek.

A Budapesti Kosárlabda Szövetség korábbi közleményéből megtudhattuk, milyen vonalakon indul el az együttműködés és a közös koncepció:

"Elkészült a Budapest-program.

Az MKOSZ 2015. május 19-ei küldött-közgyűlése elfogadta azt a programot, amely egyfelől Budapest prioritását célozza, másfelől az akadémiák működését helyezi új pályára.

Ennek ismeretében készült egy prezentáció, mely azt célozza, hogy a fővárosi klubok összefogásával öt éven belül olyan élvonalbeli csapata legyen Budapestnek mindkét nemben, amely stabil „A” csoportos szereplést eredményez.

A BKSZ bemutatta a prezentációt a kluboknak azt kérve, hogy mondják el véleményüket és jelezzék, hogy mit kell változtatnunk a leírtakon. Ezen kívül egy olyan együttműködési megállapodás tervezet is kirajzolódott, mely tartalmazza az akadémiák és a meghatározó egyesületek egymás közötti, valamint a kisebb egyesületekkel történő együttműködését.

Az első lépések, vagyis a 2015/2016-os bajnoki évben elinduló program kialakult. Ennek értelmében a férfi vonalon az U18-20-as korosztály szövetségi támogatással elindul az EYBL rendszerében és augusztus végével elkezd egy közös felkészülést. A „Budapest-válogatott” tagjai a Vasas, a Bp. Honvéd, a MAFC, az Óbudai Kaszások és a Zsíros Akadémia játékosaiból állnak össze, valamit e klubok adják az edzőket is Sárosi Bulcsú vezetésével.

Az U16-18 és az U14-16-os korosztályok kiválasztott játékosai a tervek szerint háromhetente közös edzésen vesznek részt, valamint egy többnapos összetartás és egy nemzetközi tornán való részvétel valósul meg a BKSZ támogatásával.

A női csapatok megbeszélésén az a megállapodás született, hogy a bajnoki év végén egy közös edzőtáborozás szerveződjön az U10-12 korosztály legjobbjai részére, ahol az edzők is részt vesznek, valamint egyben egy akkreditált edzőtovábbképző is tartható ezalatt. Felvetődött, hogy fiú vonalon is valósuljon meg ez a tábor.

A megbeszélések tapasztalatait közvetítjük az MKOSZ elnöksége felé, amely augusztus 19-én tárgyalja a programot."

Azóta az országos szövetség már el is fogadta a tervezetet, ennek eredményeként múlt szombaton és vasárnap az U20-as Budapest válogatott Saeed Armaghani szakmai igazgatóval, Sárosi Bulcsú vezetőedzővel, továbbá 8 Vasas-, 6 Honvéd-, 4 MAFC-, 1 Zsíros Akadémia-, illetve 1 Kaszások-játékossal meg is tartotta első összetartását a Honvéd csarnokában, ahol minden kiemelt fővárosi klub szakmai stábja képviseltette magát egy-egy segédedzővel, vasárnap 09:30-tól pedig egy egymás közti edzőmeccsel zárta az első közös programot. 

A következő napokban a fővárosi válogatott budapesti NB I/B-s gárdákkal játszik edzőmérkőzéseket, majd egy újabb összetartáson gyakorolnak közösen a nemzetközi megmérettetésekre. 

A program erre az időszakra:

szeptember 6. vasárnap
Simon János Sportcsarnok
17:00 Edzőmérkőzés a Budapesti Honvéd NB I/B csapatával

szeptember 7. hétfő
Kaszás csarnok
19:00 Edzőmérkőzés a Kaszások NB I/B csapatával

szeptember 10-11. csütörtök-péntek
edzések: időpont, helyszin még ismeretlen

szeptember 12. szombat
Promontor utca
Edzőmérkőzés a Budafok NB I/B csapatával

Az European Youth Basketball League első fordulóján szeptember 17-20-án játszanak majd a fővárosi fiatalok, méghozzá a lettországi Rigában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus