Elfogadták a szövetségi kapitányok beszámolóit

Ülésezett tegnap az MKOSZ, amelyen több dolog is szóba került. A szövetség által kiadott közleményből kiderül, hogy a nemrég tragikus balesetben elhunyt Fűzy Ákost és Tapodi Pétert a Magyar Kosárlabdázás Legendái közé választották, hogy lesz magyar játékvezető az Adria Ligában, valamint hogy mindkét felnőtt, valamint mind a hat utánpótlás-kapitányunk beszámolót tartott, amelyet el is fogadtak az Elnökség tagjai.

Az MKOSZ által kiadott teljes közlemény:

"Az MKOSZ Elnöksége mai ülésén a győri tragikus buszbalesetben elhunyt Fűzy Ákos és Tapodi Péter edzőket a Magyar Kosárlabdázás Legendái közé választotta.

A szövetség vezető testülete elfogadta, hogy a Magyar-Szlovák-Horvát Bajnokságban (Közép-Európai Liga) az UNI Győr helyett a Ceglédi EKK indul, a győriek pedig a magyar NB1-be csatlakoznak be a második körben (az első kör eredményeit nem viszik tovább a csapatok).

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi ülésén a felnőtt női és a férfi szövetségi kapitány illetve az U16-os, U18-as és U20-as leány és fiú utánpótlás szövetségi edzők beszámolót tartottak a 2013-as munkáról, az anyagokat kivétel nélkül elfogadta az Elnökség.

Az U16-os lányok és az U20-as fiúk teljesítményét külön kiemelte a testület és gratulált az eredményekhez. Általános tapasztalatként azt fogalmazta meg az Elnökség, hogy gyorsaság, agresszivitás és a magas szintű motiváció tekintetében van elsősorban lemaradásunk a nemzetközi élvonallal szemben.

Elnökségi döntés alapján jövőre a következő szakemberek irányítják majd a utánpótlás válogatottak munkáját:

Magyar Gergely, leány U16
Kovács Andrea, leány U17 és U18
Gáll Tamás, leány U20

Ferenczi Tamás, fiú U16
Horváth Imre, fiú U18
Váradi Attila, fiú U20

Kapitány Gellért személyében az MKOSZ is delegál játékvezetőt az idei Adria Ligába (ABA Liga).

Szeptember 27-28-án, a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezik Magyar Kosárlabdázás Napját. A Városligetben tarják a FIBA Europe 3X3 Eurotour döntőjét és a Streetball-sorozat országos döntőjét is.
A Killik László vezette – 30 éve ezelőtt Eb-3. helyezett – magyar válogatott tagjait szintén ezen a napon köszöntik majd."

Forrás - mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus