Elijah Macon az Alba új centere

Legalább három hónapig nem játszhat Chris Horton - Elijah Macon vasárnap érkezik Fehérvárra, hétfőn edzésbe is áll.

Az albakosar.hu beszámolója:

Miután centerünk, Chris Horton lábsérülése a vártnál jóval súlyosabb, ezért a klub vezetőinek új megoldást kellett találni a poszt betöltésére. Létrejött a megállapodás a 23 esztendős, 110 kg súlyú kosarassal, 23 esztendős Elijah Maconnal. Az 5-ös poszton bevethető sportoló Columbus városában született, Ohio államban, egyetemi tanulmányait a West Virginia nevű intézményben folytatta. Csapatával nem szerepelt rosszul az NCAA-ben, a legutóbbi idényben a legjobb 16 között fejezték be szereplésüket, a későbbi finalista Gonzaga búcsúztatta őket.

Macon csapatának húzóembere volt, a kosarastól ugyanezt várják klubunk vezetői is. A sportoló vasárnap este érkezik Fehérvárra, hétfőn orvosi vizsgálatokon esik át, valamint természetesen bekapcsolódik csapatunk felkészülésébe is. Simon Balázs szerint Macon jól illeszkedik majd csapatunk szerkezetébe.

- Sajnos Chris Horton sérülése lényegesen komolyabb, mint gondoltuk, a lábában megsérült az ideg, emiatt sporttevékenységet nem folytathat. Minimum három hónapig nem számíthatunk rá, ezért sürgősen megoldást kellett találnunk. Sikerült megállapodnunk Elijah Maconnal, aki jó mutatókkal rendelkezett az egyetemi bajnokságban, erős, jó felépítésű játékos, pontosan dob középtávolról is. Több videofelvételt láttunk róla, ezután esett rá a választásunk. Chris Hortonnal egyelőre nem sikerült megállapodnunk a szerződése módosításáról, de az biztos, hogy Macon jövő hétfőn bekapcsolódik a munkába – közölte Simon Balázs, ügyvezető igazgató. 

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus