Elit tripladobót igazolt a Nyíregyháza

Tate Unruh személyében második légiósát is megszerezte az együttes, vele főleg a periméteren lehet sokkal veszélyesebb az NYKK. 

Újabb légiós játékos leigazolását jelentheti be az NYKK – adott tájékoztatást Oláh István, a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője. A bosnyák származású Haris Taric mellett most már Tate Unruh amerikai játékos is erősíti a csapatot ebben a szezonban.

A nyíregyházi férfi kosárlabda együttes fő irányvonala, hogy a csapat magját nyíregyházi származású játékosok alkossák, ami már július közepére megvalósult. A bosnyák származású Haris Taric megszerzését követően néhány nappal újabb légiós írta alá szerződését a nyíregyházi csapattal, ezúttal az amerikai származású Tate Unruh került az együtteshez. A 25 éves, 193 cm magas, 79 kg súlyú játékos a Northern Colorado egyetemen végzett, jelenleg pedig az ausztrál Ringwood Hawks játékosa. 

Elit dobóról beszélhetünk, akivel a fedélzeten a nyíregyházi csapat jóval veszélyesebb lehet a periméterről a következő szezonban – Tate az egyetemi évei alatt 44%-os triplamutatót és 94,3%-os büntetőzéstt hozott 12,0 pontos átlag mellett.

A csapat legújabb légiósa augusztus végén, az ausztrál szezon befejeztével érkezik Nyíregyházára. Rajta kívül még egy légiós érkezése várható, így rendkívüli módon már szeptember elejére összeállhat a férfi kosarasok teljes, 2015/2016-os kerete. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus