Elkezdte a felkészülést a Zalakerámia ZTE KK

A felkészülést megelőző egyéni képzéssel kezdte meg a felkészülést a 2016/2017-es szezonra a Zalakerámia ZTE KK együttese. Az első edzésen hétfőn délelőtt 12 játékos vett részt, akiknek a zöme a közvetlen utánpótláshoz tartozik. Darrin Govens a napokban választ adhat az együttesnek, hogy a ZTE-nél tölti-e a következő évet is vagy sem.

A ztekosar.hu beszámolója:

- Ez egy lehetőség a fiataloknak, amikor egy kisebb létszámmal egyéni képzéseken fejleszthetik tudásukat. Heinrich Roberttel két héten keresztül foglalkozunk a fiatalokkal -árulta el Bencze Tamás vezetőedző.

A szakvezető elmondta, hogy a felnőtt csapatból három embernek kötelező ez a hét, Czinger Zoltánnak, Velkey Jánosnak és Gáll Dominiknek. A következő héten csatlakozik a csapathoz az U20-as válogatottból hazatérő Kis Raul és Olasz Ádám. Az edzéseken a felnőtt csapat tagjai mellett alsóbb korosztályokból, 13 éves kortól egészen 17 éves korig vannak fiatalok, akiket az edzőik választottak ki erre a lehetőségre.

- A kéthetes programban napi egy foglalkozást szerepel, ami részben egyéni kosárlabdaképzésből áll és egy erőnléti részből, koordinációs és súlyzós gyakorlatokból, amelyeket Gáspár László erőnléti edző vezet - folytatta Bencze Tamás.

A felnőtt keret augusztus 8-án hivatalosan is elkezdi a felkészülést, amikor már lesz Szabó Zsolt, Kerpel-Fronius Balázs és Mohácsi Máté is. Nekik kéthetes egyéni felkészülési tervük van a közös munkáig, ami olyan ráhangoló gyakorlatokat tartalmaz, amik megkönnyítik az alapozás kezdetén a dolgukat. A felnőtt alapozás idején heti 10-11 edzéssel készül majd a csapat. Szeptember 1-én érkeznek majd a légiósok (Devon Moore és Adomas Drungilas) vélhetően a harmadik külföldi játékossal kiegészülve.

Bencze Tamástól Darrin Govens szerződtetési esélyeiről is érdeklődtünk, amiről csak annyit árult el a vezetőedző, hogy a napokban eldőlhet, hogy fekete vagy fehér, azaz érkezik vagy nem a tavalyi év sikerembere. Természetesen az amerikai játékos nemleges válasza esetén is megvan a következő lehetséges jelöltjük a harmadik légiós helyre a vezetőknek.

A vezetőedző a felkészülésről annyit árult még el, hogy szeptember első hétvégéjén Oberwartban már egy tornán veszünk részt. Emellett több meghívásunk is van, de ezek még egyeztetés  és szervezés alatt vannak. Az biztos, hogy az újonc Vasassal és a Kaposvárral is játszunk majd felkészülési mérkőzést, és természetesen a tradicionális Göcsej Kupa is szerepel a programunkban.

Forrás: ztekosar.hu
Fotó, Slide: Zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus