"Első a csapat" - Marcel Tenter az Albáról

Az Alba Fehérvár vezetőedzője szerint az egyéni teljesítmény csak a csapat eredményessége után következik - erről, a gárda és a légiósok helyzetéről is beszélt Marcel Tenter a feol.hu-nak.

- Sok energiával, nagy akarattal tértem vissza a csapathoz a román válogatott Eb-selejtezői után. A Veszprém elleni két meccs arar volt jó, hogy lássam a fiatal játékosainkat, de persze a tapasztalt kosarasokra is kíváncsi voltam. Sok pozitív dolgot láttam, de azt is, hogy sok munka vár még ránk. Örülök annak, hogy lehet számítani a magyar játékosokra és annak is, hogy két-három fiatal nagyon jó teljesítményt nyújtott, nagy jövő előtt áll. Most a hétvégi nagyváradi tornára készülünk, ahol nem az eredmény lesz a lényeg, hiszen nagyon sok új dolgot csinálunk a csapattal, arról nem is beszélve, hogy most egészült ki a keret, idő kell, hogy összerakjuk a védekezés és a támadás alapjait, a kettő összhangját. Erre kiváló alkalom lesz a hétvégi torna - mondta Tenter.

A szakvezető beszélt a légiósok helyzetéről is.

- Melvin szerződtetése a nagyváradi teljesítményétől függ majd, hogy csapatjátékban mire lesz képes, mert én egy igazi csapatot szeretnék építeni és ebben az egyénieskedő játékosokra nem számítok. Nálam az első a csapat és csak azt követi az egyéni teljesítmény. De nem aggódom miatta, mert már láttam tőle nagyon jó dolgokat és egy hét alatt biztosan beilleszkedik. Tehetséges, jó kezű és hihetetlenül atletikus játékos. Dalibor Djapa nagyon tapasztalt, érti a játékot, és amikor nagyon kell, hasznára van a csapatnak - két évig láttam Romániában, szerintem nagyon jó. Kromah egy igazi all-around játékos, mindent megcsinál a pályán amit kell, irányít, lepattanózik, kosarat dob, nagyon jól védekezik, egy igazi jolly joker fizikális és mentális szempontbóle egyaránt. Hosszú út áll előttünk, de azt kijelenthetem, hogy erős, győzni akaró Albát akarok építeni, ezért vállaltam el a feladatot. Nem számíti, hogy ki hány pontot szerez, csak a győzelem - zárta gondolatait a mester.

A teljes interjú itt: http://feol.hu/kosarlabda/sikeres-csapatot-epitenenek-1644050

Forrás, kép - feol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus