Faragó Péter újra a MAFC-ban!

A B-csoport regnáló MVP-je hazatér nevelőegyütteséhez, s egy újabb fiatalt hoz fel a felnőttek közé a klub.

Holnap délután sorsdöntőnek is mondható meccset játszik a budapesti gárda az általa egyszer már legyőzött, viszont ugyanannyi győzelemmel a sereghajtó pozíciókban álló ZTE-vel Zalaegerszegen, Stefan Timbus legénysége pedig akár két új játékost is bevethet a fontos derbin.

A korábban a MAFC-ból induló és ott korábban már az élvonalban, illetve az NBI B-ben játszó Faragó (Horváth) Péter a Bonyháddal tavaly még pont a MAFC elleni döntőben ért fel a másodosztályú bajnokság csúcsára, most pedig szezon közben a tolnaiak rugalmasságának is köszönhetően újra az A-csoportban kosárlabdázhat.

A B-csoportban idén 12 meccsen 17,8 pontot, 4,6 lepattanót és 5,6 gólpasszt átlagoló, fellépésenként 26,2 VAL-t szállító hátvéd egyes és kettes poszton is bevethető, korábban megfordult a Paks és a Hegyvidék csapataiban is az élvonalban, utóbbi fővárosi alakulat színeiben ráadásul 8,9 pontos szezonátlagot tudott felmutatni 2008/09-ben (hét mérkőzésen).

A honlapunkon egyéni képzéssel foglalkozó blogot is író kosárlabdázó saját elmondása szerint remek lehetőségnek és kihívásnak tartja, hogy segíthet a bennmaradás kiharcolásában nevelőegyesületének, Garai Péter, a MAFC ügyvezetője pedig büszke arra, hogy egy újabb saját nevelésű játékossal bővült a keret, aki jelentős terheket vehet le a rengeteget játszó, de kisebb sérülésekkel bajlódó Parrish Brown vállairól. A felek ennek a szezonnak a végéig szerződtek, opcióval a közös folytatásra.

A MAFC Faragó Péter mellett egy másik saját nevelésű kosarast, a '98-as születésű Pápai Mátét is felhozza a felnőtt keretbe, a másfél éve az Óbudai Kaszásoktól igazolt 4-es posztos ifjonc oszlopos tagja a korosztályos válogatottaknak és idén a MAFC B-csoportos gárdájában már markáns játéklehetőség (18,8 perc meccsenként) mellett 4,3 pontot, illetve 4,3 lepattanót produkál átlagban.

Fotó: Temesvári Zsolt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus