Filipovics Márkó is debütált a felnőtt válogatottban

Az Alba fiatal magasembere az előző két derbin már pályára is került a felnőtt magyar válogatottban, ő mesélt a tapasztalatairól.

Az albakosar.hu közleménye:

Együttesünk 21 esztendős, 204 centiméterre nőtt kosárlabdázója a korábbi vb-selejtezőkhöz hasonlóan, ismét meghívást kapott a nemzeti együttesbe. Ám míg előzőleg a találkozókat a kispadról szemlélte, ezúttal ott volt a parketten a legutóbbi két, kvalifikációs mérkőzésen, Koszovóban, majd a hazai, Budapesten rendezett, litvánok elleni derbin is. A mieink Pristinában, küzdelmes mérkőzésen arattak 81-65-ös győzelmet, a Tüskecsarnokban nem sikerült megszorítani a világ egyik legjobb válogatottját, a baltiak 73-50-re nyertek. Mindkét összecsapáson szóhoz jutott az Alba Fehérvár két kosarasa, Keller Ákos és Filipovics Márkó. Előbbi Koszovóban 8, az északiak ellen pedig 12 pontot gyűjtött, mindkétszer kulcsfigurának bizonyult, fontos pontokkal és lepattanókkal. Filipovics előbbi derbin triplát szórt, Litvánia ellen nem volt eredményes.

- Az összes selejtezőt megelőzően ott voltam a keretben, mindössze a lengyelek elleni, hazai találkozóra nem nevezett a szakvezetés, akkor búcsúzott a címeres mezből Wittmann Krisztián, Tóth Norbert és Ferencz Csaba. A többi mérkőzésen a kispadon vártam bevetésre. Ez most következett be, Pristinában, másfél percet kaptam, sikerült egy triplát a gyűrűbe helyeznem. A litvánok ellen három perc jutott, nem találtam a gyűrűbe. Örülök, hogy magamra ölthettem a címeres mezt, nagyon remélem, a kapitány a későbbiekben is bizalmat szavaz nekem. Továbbjutottunk az első csoportkörből, várom a hasonló folytatást – mondta Filipovics.

Játékosunk a válogatott meccsek után nem kezdte meg pihenőjét, szintén kaposvári születésű barátja és válogatottbeli társa, Benke Szilárd társaságában Budapesten vesz részt egyéni képzésen, két hetet gyakorolnak Bácsalmási Gábor irányításával.

- A júliusi felkészülést különösen fontosnak tartom, imádom ezt az időszakot, az egyéni képzéseket és az erősítést. A korábbi években is így készültem, jó állapotban vártam, hogy az Albával megkezdjük a tréningeket, augusztus közepén.

Szerző: Horog László

Fotó - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus