Fodor Kristóf lett az egy-egy bajnok

Múlt hétvégén Siófokon rendezték a Hoops Starz 1-1 bajnokságot, amelynek fődíja egy New York-i utazás volt. Az érdekes tornát Fodor Kristóf, a MAFC kosarasa nyerte.


 

A győztes honlapunk érdeklődésére elmondta, érdekes, színvonalas viadalt nyert meg. A rendezvényen jó néhány NB I B-s, NB II-es kosaras vett részt. Abból a szempontból Kristóf sikere akár papírforma jellegűként is aposztrofálható, hogy ő a következő évadban az A-csoportban szereplő MAFC-ban fog játszani...‎

A viadalról a kosaras elmondta, közel 30 résztvevő állt rajthoz, s a 3-4 játékosból álló csoportokon belül oda-visszavágós jelleggel körmérkőzéseket játszottak. Kristóf olyan csoportba került, amelyben négy játékos volt, így ő 6 meccsel nyitott. A csoportmeccsek 4 percesek voltak, majd egyre nőtt a játékidő, a finálé - amelyet a Közgáz csapatában kosarazó Látos András ellen játszott, már 10 percig tartott, de játszott például Varga Dániel is Hódmezővásárhelyről, aki 3. lett.

Fodor Kristóf nem tagadta, alaposan elfáradt a viadal végére, hiszen egy 10 perces egy-egy parti, úgy, hogy azért már előtte is jó néhány meccs volt a lábában, bizony igen megterhelő. 

Kifejtette: semmi különleges szabály nem volt, tehát nem limitálták a labdaleütések számát, nem volt támadóidő, de mindenki korrekten játszott, nem húzta az időt, próbálta minél hamarabb kosárral befejezni a támadását. Ha valaki kosara előtt egy látványos trükköt mutatott be pl. labdavezetéssel, azért plusz pont járt, amúgy a hárompontos köríven túlról szerzett kosár 2‎, az azon belülről elért találat 1 pontot ért. 

A MAFC kosarasa e sikerével egy nagyszabású nemzetközi rendezvényen való részvételre nyert jogot New Yorkba, a híres Rucker parkba, ahol majd reményei szerint egy NBA-sztárokat is felvonultató programsorozatot tekinthet meg augusztus második hetében, s lehet némi játéklehetősége is lenne.

Ennek kapcsán már egyeztetett a MAFC vezetésével ugyanis a program belenyúlik az élvonalba feljutó fővárosi csapat felkészülésébe. Fodor Kristóf ezzel kapcsolatban azt mondta, a klubnál nagyon pozitívan álltak sikeréhez, s úgy voltak vele, hogy ha már kosarazással harcolta ki az e programra való kiutazás jogát, akkor használja is ki - a felkészülésbe pedig egy héttel később kapcsolódik majd be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus