Fordulatos meccset nyert az ASE

Ma délben az Atomerőmű SE együttese azzal a cseh BK Opavával játszott újabb edzőmérkőzést, amelyet két napja megvertek már egyszer, viszont amely tegnap Pécsett győzött a Pécsi VSK-Pannonpower ellen, méghozzá 22 ponttal. Egy nagyon fordulatos mérkőzést játszott egymással a két gárda, hol az egyik, hol a másik csapat került fölénybe ellenfelével szemben, végül pedig újra az ASE győzött, ezúttal 78-73 arányban.

2014. szeptember 5., Paks, Felkészülési mérkőzés
Atomerőmű SE - BK Opava (cseh) 78-73 (21-16, 11-23, 23-14, 23-20)

Atomerőmű SE: Kovács -, Medve 8/6, Körtélyesi 6/3, Szabó 15/12, Jones 13.
Csere: Roberson 9/6, Baki 4, Eilingsfeld 9, Markovics 6/3, Dugat 8/3.

Az Opava legjobb dobói: Klecka 16, Sokolovsky 15/9, Kramny 13/3.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Igaz triplapárbajjal indult a mérkőzés: két cseh tripla után Medve Máté talált be, majd Körtélyesi Gergely büntetője és Jarrod Jones zsákolása után egál volt az állás. Az újabb vendég hármasra megint Medve felelt, majd Körtélyesi is betalált kintről, Baki dupláját követően viszont újabb cseh trojka érkezett, 7 triplát dobtak tehát a csapatok alig több mint 5 perc alatt (14-12). Kosárra kosár volt a válasz ezt követően, de az Opava játékosai a negyed utolsó három és fél percében nem találtak a gyűrűbe, így öt ponttal meg tudott lépni az ASE (21-16).

Jones ugyan egy ziccert értékesített a második negyed első percében, de a felvonás feléig ezek voltak az utolsó hazaiak által szerzett pontok, így a vendégek Klecka és Sokolovsky vezetésével egy 13-0-s szakaszt produkáltak, fordítottak (23-29). Jones és Medve révén ébredeztek ugyan a paksiak, de csak ideig óráig, egy újabb három és fél perces pontképtelen periódus következett a szempontjukból, egy 10-0-s cseh futás, így 10 pontra hízott az Opava előnye - ez John Roberson hármasával lett "csak" 7 a félidőre (32-39).

A nagyszünetet követően Eilingsfeld János, Szabó Zsolt és Henry Dugat kosaraival alig több mint egy perc alatt egalizált az ASE. Bár a csehek újra vezetést szereztek, Eilingsfeld duplája és Szabó második (negyedben) dobott hármasa után már vezetett a Paks, a játékrész felére négypontos előnyük volt Luka Markovics három büntetője után (47-43). A csehek visszajöttek elég hamar egy hármassal, és innentől kezdve nem engedték elszakadni Dzunics Braniszlav legénységét, hiába játszott végig (minimális) előnyben a házigazda (55-53).

Az utolsó negyedben Klecka és Kramny vezetésével fordítottak a csehek - most ők vezettek nem túl nagy, 3-5 pontos különbséggel, de folyamatosan. Sokolovsky egy triplával 6 pontosra növelte a cseh előnyt 4 perccel a vége előtt, de Dugat azonnal válaszolt kintről, Eilingsfeld pedig egy 2+1-gyel egalizált, sőt, az Opava technikait kapott, Roberson büntetőjével így már a Paks vezetett (70-69). Dugat büntetőire Sokolovsky ugyanilyen kosarakkal válaszolt, Szabó viszont negyedik triplájával a győzelem kapujába vezette csapatát az utolsó perc előtt (75-71). Két cseh büntetőre két Jones-egypontos érkezett, a vendégek pedig már nem tudtak betalálni ezt követően, 78-73 arányban nyertek Dzunicsék.

Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus