Fürstenfeldben kapott ki a Körmend

Harmadik felkészülési mérkőzését is elveszítette az Egis Körmend együttese. A magyar csapat a Fürstenfeld otthonában játszott ma este, jó kezdés után a harmadik negyedben már tíz ponttal is vezetett. Ám innen fordulatot vett a meccs, az osztrákok diktálták a ritmust és egyenlítettek, majd megfordították a találkozó állását, s bár a végjátékban zárkózott a Körmend, az osztrákok megszerezték a győzelmet.

Felkészülési mérkőzés - 2014. szeptember 13.

BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers - Egis Körmend 75-71 (16-20, 7-12, 24-16, 28-23)

A vasiak új légiósa, Walter Lemon Jr. is játékra jelentkezett a piros-feketék harmadik felkészülési mérkőzésén.

Jó rajtot vett a Körmend, mivel a kezdeti gyors kosárváltás után 8-2-s rohanást követően Ferencz Csabáék kezükbe vették az irányítást, osztrák időkérés következett. (5-11) A körmendiek magabiztosan tartották minimális előnyüket a játékrész folytatásában, négy pontos fórral zárták az első negyedet. (16-20)

A második negyedet hosszú kosárcsenddel kezdte a Körmend, így a vendéglátók egyenlítettek. Ám a vasiak egy 8-2-s futással ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, s tovább tudták növelni korábbi előnyüket, 9 ponttal vezettek a nagyszünethez érve. (23-32)

A pontszegény második játékrész után gyorsabban termeltek a csapatok. A negyed feléhez közeledve a Körmend már tízet számolt ellenfelére. (33-43) Az osztrákok 9-0-s sorozattal tették újra nyílttá a mérkőzést. A negyed végéig még érkeztek válaszkosarak a körmendiektől, de komoly vezetésük minimálisra olvadt. (47-48)

A záró negyedet a hazaiak kezdték jobban, átvették a vezetést. Azonban a Körmend visszavette az előnyt a mérkőzés végéhez közeledve, igaz csak rövid időre. A végjátékba a Párducok érkezhettek egy pontos előnnyel, s a vezető kiléte már nem változott a lefújásig. Harmadik felkészülési találkozóján harmadszorra is vereséget szenvedett a Körmend.

Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus