Gáspár Dávid befejezi pályafutását

A Zalakerámia ZTE KK játékosa, Gáspár Dávid súlyos térdsérülése miatt befejezi játékospályafutását - a ZTE NKK vezetőedzője lesz.

A ZTE NKK közleménye:

Sajtótájékoztató keretében mutattuk be a csapatunk új vezetőedzőjét.

Elsőként Dávid élt egy bejelentéssel, miszerint a ZTE-nél eltöltött 16 év után súlyos térdsérülése miatt befejezi a profi pályafutását.

A folytatásban Stárics Kornél, a Zalakerámia ZTE KK Kft. ügyvezetője reflektált a játékos bejelentésére és hangsúlyozta, hogy egy saját nevelésű játékos akasztja szögre a cipőjét. Kiemelte, hogy a ZTE KK kapitány 16 évig szolgálta az egerszegi klubbot, ahol egy bajnoki aranyat és egy kupa aranyat is elért a csapattal. Külön kiemelte a 2009-es bajnoki bronzérmet, amit még csapattársakként együtt szereztek.

Tóth László, a ZTE NKK Kft. ügyvezetője, arról beszélt, hogy itt volt az ideje a váltásnak. Megköszönte a korábbi tréner, Gáll Tamás munkáját, akivel a csapat a bajnoki bronzéremig jutott. Az új vezetőedzővel hosszú távra terveznek és remélik, hogy hasonlóan sikeres lehet a csapat, mint az előző edzőkkel volt.

- Megtiszteltetés számomra, hogy felkértek erre a munkára, és szeretném a belém vetett bizalmat mielőbb meghálálni - mondta Gáspár Dávid. Az új vezetőedző terveiben szerepel az utánpótlás korú fiatalok képzésének fejlesztése is.

A csapatépítés folyamatban van, és egy jó hírrel is szolgáltak a felek a sajtótájékoztatón. Az új csapatból az egyik pillér már meg is van Nagy Dóra személyében, aki a következő évet is Zalaegerszegen tölti majd.

Dr. Gyimesi Endre, a ZTE KK társadalmi elnöke jókívánságait fejezte ki a búcsúzó csapatkapitánynak. Kiemelte, hogy a nemes elődök, Bencze Tamás és Gáll Tamás is a mélyvízbe ugrottak annak idején és mindketten sikeresek lett. Mindkét edző a női válogatott mellett is dolgozott és dolgozik.

Zárásként Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és örömét fejezte ki annak, hogy egy újabb helyi kötődésű fiatal szakember kap munkát helyi klubnál. Néhány gondolattal érintette a klubunk körüli változási folyamatot, amelyben az önkormányzat is vállal majd szerepet. Kiemelte, hogy amennyiben a viszonyok a klub körül megszilárdulnak, az önkormányzat tulajdonrészt is vállal majd. Idén 10 millió forintos támogatást kapott a klub, ami most kiegészül további 5 millióval és 8 millió forint teremhasználati díjjal. Emellett egy multinacionális cégtől 30 millió forintos TAO támogatást is juttatnak a csapatunknak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus