Gasper Potocnik az Egis Körmend új vezetőedzője

Gasper Potocnik személyében találta meg új vezetőedzőjét az Egis Körmend - közölte a klub hivatalos honlapja.

Az Egis Körmend hivatalos honlapja, a bckormend.hu számolt be az igazolásról:

A horvát Teo Csizmicset váltó szlovén szakember, aki 1980. december 22-én született, fiatal kora ellenére számos sikert mondhat magáénak. A legutóbbi szezonban, Ljubljanában dolgozott, az Union Olimpia Ljubljana vezetőedzőjeként.

Edzői karrierjét 1999-ben kezdte még utánpótlás korú fiatalokkal. Később az Union Olimpia másodedzője lett. Vezetőedzőként is dolgozott a Skofja Loka és az Elektra Sostanj együtteseinél, majd a Krka-nál. Utóbbi csapattal 2013-ban szlovén bajnokságot nyert, majd 2015-ben az Union Olimpia U19-es gárdát vezette aranyéremig. Ezt követte számára az Olimpia felnőtt csapatának kispadja. A szlovén válogatottnál is dolgozott másodedzőként, részt vett két Európa Bajnokságokon és egy világbajnokságon (VK) is.

A szakember a ma esti edzés előtt írta alá a szezon végéig szóló szerződését, amely – kölcsönös elégedettség esetén – egy évre meghosszabbítható.

Gasper Potocsnik elmondta, hogy megtiszteltetés számára az Egis Körmend vezetőedzői posztjának betöltése. – Köszönöm szépen a klub vezetésének a felkérést, büszkeség és nagy kihívás ez a számomra. – mondta a tréner. – Gratulálok a csapatnak és az edzői stábnak a vasárnap este mutatott játékhoz. Remek hozzáállással, sok energiával léptek a pályára. Tisztában vagyok azzal, hogy nem lesz könnyű dolgom Teo Csizmics időszaka után, hiszen remek munkát végzett, köszönöm neki azt a tájékoztatást, amit ma délelőtt adott a csapatról. A feladattól nem félek, nagyon motivált vagyok, remélem mindenki így van ezzel a klubban. Edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre a legjobbunkat fogjuk adni! – zárta szavait Gasper Potocsnik.

A klub vezetősége ezzel a bejelentéssel együtt szeretne tájékoztatást adni a Terry Allennel kapcsolatos kérdésre is. A kosaras amerikai ügynöke hetekkel ezelőtt valóban megkereste a klubot, hogy a szintén a FIBA Europe Cup-ban szereplő francia Chalon kivásárolná a játékost a szerződéséből. A klub szakmai stábja és vezetősége egyértelműen úgy döntött, hogy elutasítja az ajánlatot, hiszen a játékost a szezon végéig szóló szerződés köti Körmendre, és a csapatnak szüksége van a nemzetközi szinten is figyelemre méltó teljesítményt nyújtó kosarasra, így ez a kérdés már nincs napirenden.


Forrás - bckormend.hu
Foto, Slide - Egis Körmend hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus