Gondok az Albánál: Saunders távozik, Chery nem játszhat

Will Saunders nem akart hosszabbítani, visszatér Olaszországba - Chery-nek szívproblémái vannak, egyelőre nem léphet pályára.

A klub honlapjának beszámolója a fejleményekről:

Pörögnek az események a Gáz utcában. Kedd este, a Kaposváron megnyert edzőmeccsen nem lépett pályára Kenny Chery, a kanadai irányító az utolsó orvosi vizsgálatok eredményei miatt edzésen és bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára. Will Saunders pedig távozik a koronázó városból.

- Amíg a pontos diagnózist nem állítják fel, az irányító, Kenny Chery nem tréningezhet és természetesen bajnokin sem léphet pályára. Nem véletlen, hogy Kaposváron sem volt ott a játéktéren. Ha az újabb orvosi eredmények birtokában leszünk, megfontolt döntést hozunk – közölte Dávid Kornél, a TLI-Alba Fehérvár szakmai igazgatója.

A sportvezető elmondta, az utolsóként érkező légiós, a brit Will Saunders nem marad Fehérváron. A klub egy hónappal szerette volna meghosszabbítani a játékos most lejáró szerződését, ám ebbe a kosaras és ügynöke nem ment bele.

- A játékos Olaszországból érkezett és oda is tér vissza, vélhetően jobb ajánlatot és garantált szerződést kapott valamelyik elsőligás egyesülettől. Több lehetőségünk van a pótlására, tárgyalunk játékosokkal, bízom abban, hogy 1-2 napon belül bejelenthetünk érkezőt, vagy érkezőket. A szombati szezonrajtig aligha szerződtetünk újabb légióst, a jelenleg rendelkezésre álló kerettel vágunk a szezonnak. A szakmai stáb és a játékosok a felkészülési időszakban és az edzőmeccseken mindent megtettek, hogy jól rajtoljunk – jegyezte meg Dávid Kornél.

A klub elnöke, Balássi Imre elmondta, a klub vezetői ahogy eddig, ezentúl is megfontolt döntéseket hoznak.

- Saunders az eddigi mérkőzéseken nem győzte meg a szakvezetést arról, hogy rá van szükségünk, céljaink eléréséhez egy jobb játékost szeretnénk igazolni. Chery kapcsán az utolsó orvosi vizsgálat szív rendellenességet mutatott ki. Elgondolkodtató, hogy korábbi állomáshelyein eddig nem vették észre ezt a problémát. Az elmúlt időszak sportpályákon történt tragédiai miatt, amíg a betegségének pontos okára nem derül fény, nem lép pályára. Nem vállalhatunk semmilyen kockázatot, elsősorban a játékos érdekében.

fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus